håkan


Jaa,
varför inte liksom?!
Från alltforforaldrar.se

personligt hörn

Här är ett hörn i huset jag gillar. Kökshörnet! Här finns en hylla jag gjort av vitmålade konsoler och en gammal planka jag hittade i garaget, grått trä och med rostiga spikar kvar. Under hyllan sitter tavellister med min samling av shotglas, från olika länder och städer. En salig blandning av personliga saker, som jag tycker är det viktigaste när jag inreder. Min egen stil!


Plåtskylt från London, flaska från loppis.


Sko köpt på Block Island, USA.


Boomerang som min syster köpt i Australien.Från Universal Studios i Orlando, Madame Tussauds, Rimini.


Hamburg, London, Köpenhamn, USA.

delade meningar

Igår i sängen:

Tompa:
Men shit vilken stor mage du fått! Ska den verkligen vara sådär stor nu?
Jag: Jaa, inte vet jag. Har aldrig varit gravid förut.

Idag på jobbet:

Kollega:
Vilken vecka är du gravid i nu?
Jag: 16.
Kollega: Nämen, vilken liten mage du har för att ändå vara i vecka 16!
Jag: Jaa, inte vet jag. Har aldrig varit gravid förut.

Peace out.

fylld av energi

Jag börjar känna mig som mig själv igen - energirik. I alla fall vissa dagar, som idag. Jag var inte lika trött idag som jag brukar vara, utan kände mig till och med riktigt pigg! Underbart. Så, idag har jag: simmat 40 minuter, handlat, gått en timmes promme med vovve och kompis, städat kylskåpet, skottat gården och städat sovrummet. Säkert mer än vad jag gjort sammanlagt under de senaste veckorna!


En fördel med att ha ett kylskåp lika tomt som min plånbok är att det går snabbt att
plocka i och ur allt. Ja, det är nog den enda fördelen också.

cravings

Jag har inga konstiga cravings ännu (med understrykningen helgarderar jag mig mot framtida cravings). Har inte varit sugen på tegel, jord eller benmärg en enda gång under graviditeten. Däremot har jag mina vanliga cravings fortfarande, som jag hade även innan något litet hamnade i min mage: oliver, ost, soltorkade tomater, popcorn.. Och nu saltgurkan då. Turkisk peppar är en annan sak som också blivit riktigt gott! Som tur är är jag ingen godisråtta alls, så en turkisk peppar-påse räcker ca två veckor. Inte så dyr i drift. Och i och för sig sjukt bra när jag tänker efter, eftersom man varken som gravid eller ogravid ska äta mycket socker.
ny favoritplats

Vi har fått en gungstol av Tompas moster (very bra eftersom jag länge suktat efter en gungstol). Vi har väl suttit i den en gång var eftersom katterna så fort den kom innanför dörren ockuperade gungstolen och ligger i den jämt! När de ligger där och snusar har jag inte hjärta att köra bort dem. Just nu ligger Fisken i den och snarkar, det ser så skönt ut.
hur störigt?

Jag är sugen på saltgurka så jag köpte en burk på vägen hem. Nu får jag inte upp det sablans locket på den!! Liksom, hur störigt är inte det? Vissa saker verkar man inte klara av utan en man (fast det är ju väldigt få saker egentligen).råkade visst somna

Kom hem från jobbet, lade mig en stund på soffan och kollade på tv. Stunden råkade bli två timmars sömn, men what the heck! Är man gravid får man vara trött. Speciellt när Tompa är i Stockholm och Shiva hos mina föräldrar. Jag hade preppat för kyckling, sallad och caesardressing men det får jag laga imorgon. Inget mer med det. Ikväll lagar jag något så avancerat som macka och te.


Jag ba råkade somna här..

utedag

Idag har vi haft perfekt väder! Jag, Tompa och pappa begav oss ut på sjön med hundarna och grillade korv. Det var precis lagomt varmt, så det gick att äta korv utan vantar på. Hundarna fick morot och Frolic men var nog mer sugen på korven. Helt förståeligt..


kommer ut

Nu ska ni här få en smaskig nyhet! Jag känner mig redo att komma ut nu. I min mage växer ett (eller flera..) liv! Jag är preggo i vecka 15 (14+0).

Jag har velat skriva om det här ett tag men jag har seriöst mått så dåligt så jag har inte orkat. Jag har mått illa, knappt kunnat äta och varit galet trött sedan november. För fem dagar sedan vände det och nu är jag världens lyckligaste. Som det känns nu kommer jag skriva om graviditeten här och inte på Facebook. Det blir mer personligt här tycker jag, jag kan liksom använda fler ord för att beskriva allt och jag hoppas ni vill följa med på min och Tompas resa!
Här i växer något litet.Glad och omejkad mother to be.

semester

Idag har jag tagit semester. Är ledig tredagars över helgen vilket känns underbart skönt. Det bästa med idag är att vi nästan inte gjort något alls. Visst är såna dagar bäst, när man inte gör något speciellt och ändå mår galet bra? Jag sov till halv elva, sen åt jag och Tompa brunch på stan och handlade lite smågrejer till huset. Nu sitter jag med tänd brasa och slappar. Ikväll ska vi göra pizza.

glömt och förlåtet

Jag hittade en gammal bild på datorn. Tänk hur snabbt vi glömmer saker. När Shiva flyttade hem till oss var hon snudd på en odräglig vovve som stod på köksbordet och skällde när vi inte var hemma, hon bet sönder kuddar, åt bajs ur kattlådan, grävde ur blommor och jord ur krukor och skällde på allt från hundar till papperskorgar och skyltar när vi gick promenad. Nu är hon lugn som en filbunke (well, för det mesta...) och rör ingenting hon inte får. Förutom kattmaten som hon smaskar i sig när vi inte är hemma, men det bjuder vi på.


Söndertuggad kam för ett par år sedan.

dags att flytta ut

Hur ska jag ha hjärta att slänga ut julgranen när det är såhär missarna spenderat tiden sedan den flyttade in?


knep & knåp

Jag håller på att kämpar med en Knep & knåp tidning jag köpte i Sälen. Satsar nämligen på att vinna första pris, som är en resecheck på 3000 kronor, men kruxet är att man måste lösa 40 av 48 korsord för att kunna vinna det. Inte nå drygt alls... Men å andra sidan kan ju konkurrensen inte vara superhård, hur många har tid att lösa 40 korsord på en månad? Ja, förutom jag och alla pensionärer då. Fast de behöver ju inte åka utomlands - det behöver jag!


Bara 10 korsord kvar till 40..

två funderingar

Har två funderingar som jag tänkt på sedan.. igår.

- Varför nyser man aldrig på natten? Jag har i alla fall aldrig vaknat av att ett aaa-aaa-tjooo befinner sig i näsan och jag måste slänga mig efter en näsduk. Så som man gör på dagtid.

- Varför heter det hamburgare? Hamburger.. Inte är väl någon burgare gjord av fläskkött?
snart vår?

Det regnar ute. Jag undrar, vart tog den här vintern vägen? Nu längtar jag till våren! Till min köksträdgård och planen jag gjort för den inför den här våren och sommaren. Jag har en svart anteckningsbok där jag skrivit vad som var bra, dåligt, gott, välanvänt och vad som ska ändras och inte ändras från förra året. Är man nybörjare så är man :)


Snart dags att så chili igen


I april byggde pappa lådor till köksträdgården. Mamma och Emma hjälpte att fylla dem.


Det gick åt en hel del jord

I år ska köksträdgården få grus. Jag funderar på en till låda att plantera i. Jag ska njuta av att se när det växer, när blommorna blommar och när vi skördar och äter allt det goda. Underbart.

åååååååh

Åååååh vad länge sedan det är jag bloggade! Aj äm so boring, jag vet. Jag kan inte ens skylla på att jag varit upptagen med en massa roliga projekt, för det har jag inte. Verkligen inte. Förutom idag. Jag har: virkat ett stycke mormorsruta för att återkalla mina virkkunskaper ("Var det som att cykla?" frågade Tompa. Jajjemen!) och nyst ungefär tretusen gånger. Då går det ju inte att blogga förstår ni.. Återkommer inom kort!

RSS 2.0