jeans

Ni ska bara veta vilken major change jag gått igenom på sistone (senaste veckan). Jag skrev ju om min ångest för att köpa byxor. Köpte ett par jeans. Me like. Jag har faktiskt köpt ett par jeans till. Me like. Jag har haft jeans på mig hela veckan. GALET! I love jeans. Och jag vet att ni som känner mig inte tror att detta är sant, så därför kommer här ett bildbevis.


världens roligaste jobb

Jag älskar min praktik! All nervositet har släppt o det är bara roligt att åka dit. Nu när jag fått lite inblick skulle jag kunna tänka mig att bli psykiatrisjuksköterska. Tänkte exakt samma sak på vår första praktik som var på äldreboende (ja, om att bli geriatriksjuksköterska då), så till sommaren kommer jag nog vara totalförvirrad när jag vart på fem avdelningar på sjukhuset också! Men, att jag känner så lär väl betyda att sjuksköterska är världens roligaste jobb?

Nu har jag jobbat tjugo timmar på två dagar. Jag är van att plugga tjugo timmar på.. två veckor?! Typ. Imorgon är jag ledig och det firas med lite rööötjut, potatisgratäng, pepparbiff, bea o Robinson. Hell yeah.Sömnmedel.

shiva pratar

- Kom nuuuu matte! Jag vill till dagis! Har till och med plockat fram dina skor. Och sluta oroa dig för tio timmars arbetspass, innan du vet ordet av är du hemma igen. Det går bra. Kom igen nu!Hon sa så, jag lovar! Vilken duuuuuuktig hund jag har.

hemmafru?

Måndag. Man skulle ju kunna bli förvirrad o tro att jag är hemmafru och har stort hus, barn o ett riktigt hushåll när jag berättar att min måndag hittills sett ut såhär:

- Skjutsat barn (eller vovve) till dagis. Pratat med dagisfröknarna om hur helgen har vart för vovvis. Sagt åt vovvis att vara snäll mot de andra vovvarna på dagis nu.

- Bäddat rent i sängen o tvättat. Önskat att jag har egen tvättstuga i mitt stora hus jag inte bor i.

- Städat o plockat ihop vovvis en miljon leksaker efter helgens lekar.

Snart ska jag:

- På lunchkaffe med Emma o prata om graviditet, barnuppfostran, socker, hundar o jobb.

Senare ska jag:

- Hämta vovvis på dagis o prata med fröknarna om hur hon skött sig.

- Göra pajer o frysa in så jag har matlådor till praktiken.

- Laga middag, äta o diskutera världspolitiken, den globala uppvärmningen o dagens ungdom med min karl.

Vilket liv va? Love it!

Men det är inte riktigt sant. Jag är bara en simpel student utan barn i lägenhet med tvättstuga på andra sidan gården som har en dag ledigt och megamycket tid över. Imorgon drar min vecka igång o den innebär fem pass á tio timmar, så jag räknar med att vara i koma av trötthet fram till nästa måndag. Ingen hemmafrulyx här heller!

(Tompa du vågar komma hem! Jag skojade bara om vad vi ska diskutera under middagen.)

brain status: back to normal

Efter nästan tolv timmars sömn och några timmar fredagsstädning är min hjärna återställd efter gårdagen. Tror jag. Tills på tisdag när jag ska dit igen. Det är väldigt intressant och fascinerande att se hur det funkar på en rättspsykiatrisk klinik, men alla nya intryck gör att jag blir så sjukt trött. Jag vänjer mig nog. Och jag kommer lära mig så mycket om sjukdomarna personerna har, bemötande, missbruk, tankegångar och hur lagar reglerar allt som görs på avdelningen. Psykiska sjukdomar är något jag har noll koll på, och det är ju något som är otroligt viktigt att veta och förstå. Men, fram till tisdag har jag helg från alla tankar som snurrar...

Nu vet jag hur jag ska göra för att pallra mitt ass iväg på spinning - låta någon annan boka pass! Jag hade visst bokat pass idag och glömt bort det, såg jag när jag loggade in på Friskis. För sent att avboka, så det är bara att ta sig dit. Nu behöver jag alltså en passbokare som kan ringa mig två timmar innan jag ska träna och säga att det är dags.

brain overload

Första dagen på min psykiatripraktik idag.

Så mycket nya intryck. Så mycket nya intryck. Så mycket nya intryck.
Galet galet galet många nya intryck. En mille nya intryck. Well, det är väl så mycket jag kan berätta om min praktik.

Diagnos: Hjärnkaputt.
Ordination: Lugna mitt lilla huvud med några avsnitt Vänner, macka o te.

hajattack

Skypar med Emma. Hon berättar att det varit hajattacker nyligen i Australien, dit hon ska om en månad. Hon läser ur tidningen om en snorklare som blivit tagen av en haj och en badvakt som hade försvunnit i "en pöl av blod".

Emelie: Fy fan! Då lär du ta det försiktigt när du badar där då.
Emma: Ja, lite i alla fall. Om den bara skulle bryta av ett ben och ta så är det ju okej. Då överlever man ju.
Emelie: Okej? Skulle det kännas okej om den "bara" skulle bryta av ett ben?
Emma: Hahahaha... I och för sig...


bartömning?

Igår skrev jag att vi skulle ha "bartömning" efter att jag rensat spritskåpet på flarror med nästan ingenting kvar. Det här var det meningen att vi skulle dricka upp:Istället står flaskorna kvar på bänken, och några andra flaskor (två liter whiskey, Minttu o vodka) har tillkommit av okänd anledning. Inte helt enligt planerna alltså. Nu lär jag köpa ett till spritskåp för att få plats med allt. Eller helt enkelt dricka en massa sprit.


sommar med ernst

Jag halvkollade på ett avsnitt av Sommar med Ernst i somras. I det programmet gjorde Ernst någon sorts stendekoration. Precis när jag sa mig själv "Hmmm. Hur ska man kunna dammsuga där egentligen?" var det som att Ernst läste mina tankar och sa "Om ni nu tänker på hur ni ska kunna dammsuga det här hörnet: Släpp det." Men Ernst, jag kan inte släppa det. Jag har tänkt på det några gånger sen dess, och idag kom jag att tänka på det igen. Strunta i att dammsuga där? Å andra sidan kanske inte du har hundar, katter och dammråttor som husdjur?


lösningar på köldproblemet

En hund som vill ut o gå är pest när det är -25. Därför har jag tänkt på olika lösningar för att slippa detta.

- Lära Shiva gå på kattlådan alt. riktiga toaletten (kattlådan känns dock bäst)
- Släppa ut henne genom porten och ropa efter tjugo minuter (då kommer hon springande med bajspåsen som jag såklart lärt henne att plocka upp själv)
- Sälja vovvis (någon som är sugen på ett energiknippe med attityds- och knäproblem?)

Näj! Shiva jag skojar bara du är ju den goaste som finns. Klart jag njuter av att gå på promenader även fast jag skulle dö om jag tog ett djupt andetag. Anything for you my doggiegirl!
RSS 2.0