mamaträning

Inatt har jag tränat på att vara mamma. Tror jag?! Shiva verkade ha väldigt ont i magen och kunde avsolut inte sova, så jag var uppe med henne en bra stund inatt. Vi gick ut, hon åt gräs, kräktes upp det på golvet inne, jag torkade upp samtidigt som jag googlade "tarmvred  hund" och tackade gud att det inte verkade vara det, sen masserade jag magen på henne för att se om och var hon hade ont.

Till slut så lade jag mig igen. Sa till Tompa: *suck* ... Jag vill inte ha barn längre.

Well... Lite sent att tänka på det nu när magen ser ut såhär kanske?!
PS. Imorse när jag vaknade och kände bebisen sprattla runt därinne var allt glömt och förlåtet och jag vill självklart bli mama to the baby. Om någon nu funderade på ifall jag blivit seriöst graviditetspsykosig eller något. DS.

bråkig vovvis

Alltid lika roligt och mysigt när hunden är spårlöst försvunnen i en halvtimme och sen kommer hem överlycklig och totalt inrullad i.. någon sorts bajs? Alltså - så äckligt!! Dusch x 2, en promenad och en förbannad matte senare är vi överens igen.


jag är en gummibjörn

Jag diggar verkligen Preems reklam! Detta måste väl ändå vara charmen med att vara päron? Tjejerna i baksätet är så grymma!Jag är en gummibjörn, jag är en gummibjörn.... Tralala...

havandeskapspenning

Ja, då var den här! Min havandeskapspenning. Första dagen idag!

Igår kändes det väldigt vemodigt när jag gick från jobbet. Jag bjöd på fika, fick fin present och massa kramar, städade ur mitt skåp i omklädningsrummet och åkte hem. Idag däremot känns det mycket bättre! Det ska bli underbart att varva ner och kunna vila på soffan några svängar per dag. Umgås med vovvis, sy lite grejer, pyssla i trädgården, träffa kompisar, fika, sola (när den nu behagar dyka upp), slappa, baka... Jag hittar nog på stuff att göra.


Min namnskylt får vila i några månader nu

blodsocker

Mitt humör påverkas mycket mer av mitt blodsocker nu än innan jag blev preggo. Förmodligen helt naturligt. Anyhow, ganska jobbigt! Här om dagen när jag åkte hem från jobbet letade jag efter mobilen samtidigt som jag körde bilen. Grävde, grävde och grävde i väskan men hittade inte på den. Till slut blev jag så arg att jag tog tag i väskan, vände den upp och ner, ruskade och skakade tills att som låg i den var utspritt på sätet. Då var det lätt att hitta mobben. Som tur var hittade jag en Snickers också så att när jag ringde till Tompa för att berätta att jag "är så sjukt trött och inte orkar laga någon jävla mat idag" var jag inte gråtfärdig som jag var två minuter innan. Pjuh.


Svårletad väska


småttingkläder

Igår tog vi första turen in på babyavdelningarna på stan. Det resulterade i två yttepyttesmå bodys och fyra par (om möjligt) ännu mindre par strumpor. Alltså... Hur kan man vara så liten?! Jag blir alldeles varm inombords och kan liksom inte riktigt fatta att mitt och Tompas barn ska ha på sig de här kläderna. Mysigt!


åka utomlands

Vi planerade en middag med våra päron, jag och Tompa. Igår pratade jag med mamma och hon ba: "Just det, jag och pappa kan inte det datumet för vi ska åka till Grekland." Så pratade jag med sis Emma i helgen och hon ba: "Om tio dagar åker jag och Anna till Malta!". Liksom vad fan! Jag vill också åka utomlands. Nää, låt en stackars preggo kvinna sitta här hemma och uggla. Minusgrader på nätterna är ballt som fasen!


Bild från förra året när jag och Tompa var på Malta

vecka 31..

.. går vi in i idag! Tompa är nu officiellt pappsing till bebis (pjuh!) tack vare diverse påskrivna papper och jag ser snart inte mina fötter. Långt där nere skymtar jag mina tår, men snart är de väl helt borta förstår jag. Idag har jag ännu en övningsdag* inför havandeskapspenningen och har hittills idag ätit frukost och lyssnat på Morgonpasset i två timmar. Nu ska jag rasta Shiva och bebis (bebis får dock stanna i magen under rastningen) och efter lunch ska vi på sista föräldragruppsträffen.Utsikten


* Övningsdag = lediga dagar då jag tränar på att inte göra någonting. På jobbet är det jämt full rulle och när jag är ledig håller jag mig oftast sysselsatt som satan. Känner således att jag måste varva ner ett slag, med risk att annars bli en pain-in-the-ass-gravid på Tompa när jag ska vara hemma i två månader.

garderobsrensning

Idag har jag provat alla mina sommarkläder och sorterat bort de som inte matchar the mage. Har också varit på h&m och införskaffat MAMA leggins, jeansshorts och ett linne. Now mama is ready for the summer!

Jag har också tränat inför min havandeskapspenning - suttit i solen och inte gjort något alls!


trögfattade

Jag och Tompa är överens och väl medvetna om att jag är preggo. Vad vi båda däremot har svårt att förstå är att det i sommar ska komma en bebis ut ur min mage! Liksom, what?! Vi ska ha en liten bebis i vårt hus. Det är så svårt att ta in! En bebis. Här. Som är vårt barn.. Helt galet.Ska det verkligen komma ut en bebis härifrån??

RSS 2.0