KONY 2012, bland annat

Har ni sett den här videon? 75 552 462 personer tittat på KONY 2012 på youtube.com. På en vecka! Det är otroligt.

Men genast börjar andra röster höras, de kritiska och negativa rösterna. Visst, inte ska man tro på allt man hör och läser, det vet vi väl alla - men någonstans kan jag undra hur folk orkar vara så negativa? Det är så lätt att ge kritik, ifrågasätta och klaga, många gör det till och med utan att vara insatta och engagerade själva. Varför ifrågasätta och kritisera människor som engagerar sig för något de tror på? Detta kan gälla allt från pengar till välgörenhet, ekologiska matvaror och fadderbarn.

När jag köper ekologiska ägg har jag blivit ifrågasatt, för "hur vet du att de verkligen är ekologiska?". Hur vet jag att tomater i butiken är ekologiska eller att köttet är uppfött och slaktat i Sverige? Hur vet jag att mjölken är ekologisk och att maten jag köper verkligen är utan tillsatser? Självklart har jag egentligen ingen aning om detta, men vad ska jag göra? Tänka att allt bara är lurendrejeri, att Fair Trade-stämpeln är fejk och att ekologiska bönder säkert använder bekämpningsmedel i smyg och därför köpa massproducerad, manipulerad mat? Nej. Jag engagerar mig i den mån jag tycker jag har tid med och för att jag vill kunna stå för mina egna val. Inte för någon annans skull eller för att visa för folk vad duktig jag är.

Jag skulle vilja påverka så mycket, men jag har börjat med mig själv och det jag stoppar i mig.

Kommentarer
Postat av: Malin

Vi köper också ekologiskt.

Folk har en tendens till att alltid misstro saker.

Att bakom det bra finns det något dåligt. Självklart är det så i vissa fall, men inte i alla. Tror på något vis folk är rädda och skulle skämmas om dem trott på något som visar sig vara fluff och båg, det kanske är därför misstron skapas så snabbt?

Jag vet inte.

2012-03-13 @ 10:06:26
URL: http://maleyeriksson.blogg.se/
Postat av: Malin

Precis!

Nej, det skulle heller aldrig funka att åka runt och "se med egna ögon".

Ja, det kanske kommer? =)

Intressant fundering om allt sånt här i alla fall.

Men jag tror stenhårt att människor är rädda att behöva försvara det man själv tror på. Därför är det väl lättare att följa med ett stim och haka på tanken att tro att saker och ting är bluff och båg.

Kram

2012-03-13 @ 11:50:51
URL: http://maleyeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...