fiskefest

Igår var det dags för den årliga fiskefesten hos mina parents. Så underbart väder vi hade! Fångsten blev två gäddor. Vi grillade korv, åkte skoter, solade, bubblade i utespat, åt mumsig gulaschsoppa. Vi åkte hem lagom till Gladiatorerna, som tydligen blivit mitt nya favvoprogram (lite pinsamt, I know!). Min morbror spelade gitarr i vardagsrummet och när jag och magen kom in i rummet sa han "Men ååh, nu är det ju en unge här inne, då måste jag spela en annan låt!". Tydligen inget barnvänligt han pysslade med där.
PS. Har nu stulit tillbaka min kamera, så bildflödet kommer nu öka igen. Wihoo!

solens varma strålar

Varje år när ljuset återvänder känns det som att jorden återuppstår igen på något vis. Efter allt detta mörker skiner faktiskt solen och det blänker i den vita snön. Så underbart!


kamerabrist

Sorry att jag inte bloggat på några dagar! Jag har flera gånger letat efter kameran för att kunna föreviga vissa ögonblick och blogga om dem. Till exempel igår när vi åt tacos, det hade jag velat visa. Eller det fina vädret vi hade här om dagen. Eller när Pudde klättrade upp i väggen inne i badrummet (finns en lucka in i väggen som inte har någon dörr ännu, där stack han såklart upp). Men varje gång kommer jag efter ett tag på att pappa har lånat min kamera. I flera dagar nu!! Inte okej. Kram på er i alla fall!

fy dig bebis

När vi var på ultraljud ville barnmorskan att pyret skulle byta ställning. "Lyft på stjärten och dunsa ner den hårt", sa hon. Jag lydde, men bebis gjorde det inte. "Vill du att jag ska säga åt bebisen?" fick jag lust att säga. Shit vilka motherfeelings jag redan har! Undra hur detta kommer utvecklas.


Lyssna nu på mamma, bebis!

ultraljud

Har precis kommit hem från ultraljud! Det var ju bara såå häftigt. Tänk att man kan se så mycket vad som försiggår där inne i magen. Det var ett barn (puh!) som sprattlade, sparkade och viftade med händerna. Tio fingrar, tio tår. Ett fint hjärta och en liten hjärna där inne i huvudet som nu är 4.8 cm brett. Födseln blev framflyttad, så idag är vi gravida i vecka 18 + 2. Samtidigt som jag kände en liten knuff såg vi ett par knytnävar som for över bilden, så nu vet jag att det är bebisen jag känt. Precis nu när jag skriver buffar den också runt där inne. Mysiiiigt! Lilla pyret.


Bebis vinkar inifrån magen!
"Vill ni veta kön?", frågade barnmorskan. "Neeej", sa the parents i
samstämmig kör.

färdigslipat golv

Nu är golvet slipat i gästrummet/sovrum två/barnrummet eller var man nu vill kalla det. Kärt barn har många namn, eller hur?! Jag bara älskar tapeten vi har i det här rummet! Jag tror att detta rum kan komma att bli mitt favvorum när det är klart. Som jag längtar. Härifrån har man mysig utsikt över skogen, och ibland kan till och med sjön glimta till. Jag ser att Shiva redan lagt in en av sina leksaker här, undra om hon tror det är hennes rum vi renoverar nu? :)

inuti magen

Jag har under veckan som gått känns kurr, bubblor och fladder i magen. Jag antar att det är pyret där inne, men liksom hur ska jag veta?? Igår plockade jag och Tompa fram stetoskopet under pausen i Gladiatorerna och lyssnade på magen. Då och då lät det som en liten spark dunkade till i öronen. Rörelse hördes hela tiden. Häftigt! Det bor en liten, liten människa i min mage!


bråkiga blommor

Gör en liten rensning av blommor idag.

"Vad är det här för blomma?", frågade Lina förra veckan. "Eh, en speciell typ av miniträd som inte ska ha några blad och se ut som ett dött träd... Nä, who am I kidding, det är ett dött bonsaiträd."Här kommer ett till lik som fått någon typ av svamp i jorden (ev. kan jag hittat på detta för att skydda min självkänsla) och får flytta ut.Den här bråkstaken ska få en ny chans. Sedan dagen den här blomman flyttade in har vi enbart varit osams. Alla blommor har trillat av och majoriteten av bladen blivit bruna och torra. Trots att jag tycker jag följt skötselråden. Idag har den fått en makeover och en dusch, så om den inte blir nöjd nu.. Then I'm gonna let him know where the door is and tell him to walk right out of here. Precis.


kurr kurr
Say whaaat? Jag som just började fundera på varför magen kurrar så mycket även fast jag inte är hungrig. Började även fundera på om jag ska förvänta mig rejält magknip inom de närmaste timmarna på grund av intensiva tarmrörelser. Sweet!

vindruvor

Jag har snart smällt i mig ett halvt kilo vindruvor. Mums. Men alltså, hur får de vindruvorna kärnfria? Allt som finns till på jorden har ju ett sätt att föröka sig på. Frön, spermier och så vidare. Men kärnfria druvor passar ju inte in där.


finfrukost

Efter en lååång jobbhelg är jag idag ledig. Har varit och simmat med lillasyster Eve och nu ska jag njuta av en sen finfrulle och ett avsnitt Beverly Hills. Frullen består av mitt nya favvobröd "Tor" från ICA (måste börja baka eget bröd oftare! Fy satan vad gott!) med skinka, rucola, ost, fetaost och soltorkade tomater. En kopp te och blåbärssoppa till det. Mums!


mammabrallor

Äntligen har magen börjat växa till sig! Idag är den 100 cm stor (!!) mätt över naveln. Igår var jag på jakt efter mammabrallor, de enda jeans jag kan ha nu för tiden är de med låg midja men de börjar bli väldigt obekväma och speciellt när jag sitter ned. Hittade ett par jeans och fick de för tvåhundra pix eftersom personen som provat de innan mig förmodligen var lite för gravid för den storleken och hade dragit sönder resåren i midjan. Så idag har jag lagat dem och shit pomfritt var sköna de är... Magen älskar dem!


Gravidkula med gravidjeansen på.

RSS 2.0