lite lök kanske?

Jag håller på att avveckla trädgården inför höst och vinter. Det har varit ett riktigt kasst år i min trädgård, det har inte växt alls så mycket som jag ville. Jäkla regn och jäkla kyla. Nya tag inför nästa år! Lite har i alla fall vuxit och vi har ett litet lager potatis i matkällaren. Lök har vi också fått några stycken av, de ligger nu på tork ute på bron.



familjeparkering

Familjeparkeringen på ICA Maxi är guld värd! Det underlättar enormt när det ska packas i och ur babyskydd med tillhörande bebis. Igår när jag och Eskil var på affären var vi de enda som kunde liknas vid en familj på familjeparkeringen. Resten var typ 60-åriga gubbar som parkerade och stegade in på affären utan en tanke på de som faktiskt behöver parkera med lite större plats så man kan öppna dörrarna tillräckligt. Liksom, hur jobbigt är det att gå fem meter extra, som det skiljer mellan familjeparkeringen och den vanliga parkeringen?!
 

student igen

Så var jag åter igen student! Nu jäklar ska det nollas och jag ska gå på studentkåren och dricka billig öl och... Nä. Eller inte liksom. Jag ska läsa två kurser på distans ifrån hemmets lugna vrå. Det ska bli skitkul! Orkar jag så orkar jag, orkar jag inte så är det så. Hur som helst är det roligt att få användning av hjärnan emellanåt.
 
Föreläsning i öronen
 

sugen på höns

Jag har varit sugen på att skaffa höns ett tag. Tänk vad mysigt, ekologiskt och snällt mot samvetet att gå ut och plocka sina egna ägg! Nu har jag fått låna den här boken av en kompis. Ska plöja igenom den och se om det blir några hönor här på gården i vår!



rensa garderoben

Jag har rensat min garderob (läs sopsäckar och diverse andra påsar från källaren) och my god vad mycket kläder jag hade som jag inte använt på väldigt länge och inte kommer sakna ett dugg. Fyra kassar blev det! Grejen är att jag rensade bort fem kassar med kläder i vintras och då sparade de plagg jag rensade bort idag. Well, det är ju ingen ide att ha kvar kläder som inte används så nu åker kläderna iväg och kommer förhoppningsvis till användning för någon annan. Och min garderob är redo för lite påfyllning!



mygghatare

Om det ändå inte ska vara soligt (eller faktiskt så skulle jag nöja mig med endast uppehåll) kan det lika gärna bli höst nu tycker jag. Är så inni vassen trött på mygg!!! De stör mitt i natten genom att komma surrandes och irritera mig och jag har typ tvåhundra myggbett på mina ben och fötter. Minst! Men snart är ni döda era jäklar. Mohaha.
 
Idag är himlen tung...
 
 

vad vore livet utan ost?

Ett liv utan ost och kex vore ju rent ut sagt förjäkligt! Livets krydda liksom.



eskils garderob

Vi (läs: Eskil) har fått mycket kläder från vänner som varit hit på besök. Han har nog faktiskt en hel uppsättning i storlek 62 nu, vilket ju är väldigt snällt mot vår ekonomi. Något jag blivit imponerad av under tiden är att ingen har köpt likadana plagg. När vi öppnat paketen har jag nästan förväntat mig att dra fram ett plagg som redan ligger i byrålådan. Men icke. Sjukt bra gjort, måste jag säga!
 
 
 

lunarstorm

Kommer ni ihåg Lunarstorm? Ja, vem gör det inte.. Stället där vi 80-talister hängde när vi var fjortisar. Där man strävade efter att ha så många besökare som möjligt på sin sida och att ha så många vänner som möjligt. Där vi bLaNdaDe sToRa OcH sMå BoKsTäVeR HeJViLT (varför? Skitdrygt att läsa ju!) och *kjamade* om varandra eller *skrattade*. Men visst var det roligt? Antar att det är som Facebook är för dagens fjortisar. Fast det måste vara lite jobbigare för dem, våra päron hängde ju inte runt på lunar direkt.
 
Lunarstorm har numer gått i graven, tydligen.

hungrig!

Häromdagen när vi skulle gå på promme hade jag stökat klart här hemma, packat ner bebis i barnvagnen, bytt om till träningskläder, fyllt på vatten i flaska att ta med, fyllt på Frolic i Shivas godispåse.. Ja, förberett mig till max som ni förstår. Redo att gå ut.. När Eskil plötsligt gör sig hörd och berättar att han inte är nöjd. Nä, nä, okej.. Vill du ha nappen?? Inte det? Hm, jag har nyss bytt blöja.. För varmt med filten? Okej, inte det heller. Hungrig igen, även fast du åt typ nyss?! Svar ja. Bara att bjuda på boobie och helt enkelt starta promenaden en halvtimme senare. Nöden har ingen lag, som ni vet. Är man hungrig så är man.
 
Bjuder gärna på boobie

icke avundsjuk

Nog för att ett nytt hus kan te sig flådigt och fint, men en sak jag inte är avundsjuk på med det här huset är gräsmattan. Fatta vad drygt att klippa i den där lutningen!
 

sommar

Vilket härligt väder vi fick idag! Detta kan nog vara en av de sista sommardagarna. Och just det! En av de första också, eller hur?!
 
Perfekt promenadväder

dubbelhandling

Det är så roligt när man handlat på ICA Maxi, kommer ut ur butiken och börjar analysera vad som köpts. Vad mer var det vi skulle ha? Känns som att det saknas något? Just det, ost... Leverpastej... Bröd! Jaja, vi svänger in på Hemköp på vägen hem. Så går det när en inköpslista inte skrivs! Peace från en listälskare.
 
Två påsar från olika affärer.

vägen tillbaka

Min kropp börjar återta sin normala form och jag längtar verkligen efter att börja träna igen! På måndag, fyra veckor efter förlossningen, får jag på allvar börja med bäckenbottenträning. Efter några veckor med sådan träning och efterkontroll är det okej med lite hårdare träning. Nu försöker jag gå promenixer varje dag, något jag kunde börja med ca två veckor efter förlossningen.
 
Jag hade ingen aning om hur det skulle kännas i kroppen efter en förlossning. Hur mörbultad och sargad hela kroppen skulle kännas. Klart man inte kan förbereda sig på något dylikt, men ändå! Att inte kunna sätta sig rakt upp från liggande - utan behöva rulla på sidan först, att inte kunna småjogga till brevlådan eller att inte kunna stega på i det tempo jag är van vid tycker jag har varit jobbigt. För att inte tala om att sätta sig och resa sig från en stol eller soffa. Aj, aj, aj och så gärna stöd av en hjälpande hand. Men, som sagt - nu är jag på väg tillbaka. Så skönt.
 
Jag och Eskil på promme igår
 
 

fött barn?

 Häromdagen var jag på "vår" Hemköpbutik där jag har en bekant som jobbar.
 
Jag: Ja, och så är ju Tompa hemma nu också.
Bekant: Har han semester?
Jag:
Näe, han är hemma för att vi fått barn nu.
Bekant: Va? Har ni fått barn? Seriöst?
 

Jag har varit in på Hemköp minst två gånger i veckan under graviditeten. Nu vet jag inte hur jag ska tolka hans ovetande om min stora kula?
 
 

Laktosintolerant? Eller druckit extremt mycket öl kanske?
 
 

amning

Vad förjäkla smidigt det är med amning! När pyret börjar gapa och vrida huvudet åt sidan, smacka lite med tungan och gny gäller det att sätta sig bekvämt, luta sig tillbaka och bjuda på lite boobie. Suveränt! Ett hett tips när det gäller amning är att ha en hjälpsam karl i närheten. Som kan t ex sätta på tv:n, hämta ett glas vatten åt mama som blir supertörstig när utdrivningsreflexen kickar i eller annat som behagar för stunden.
 
 
 
Glad ammare

amerikanska pannkakor

Två söndagar i rad har vi ätit american packars till brunch och nu funderar vi starkt på att göra det till en riktig söndagstradition! Så gott, så enkelt och lite lyxigt.


RSS 2.0