pinfärskt rågbröd

Idag har jag bakat rågbröd, min fina vän Lina kom över på en fika. Det var enkelt att baka rågbrödet och blev väldigt gott! Efter att ha läst Den hemlige kocken vill jag nämligen never again äta köpebröd från butiken (även fast jag förstår att det förmodligen kommer hända. Men jag vill inte.). Så därför har jag bestämt mig för att bli skitbra på att baka eget bröd! Det känns som att det krävs lite träning, så att jäsningen blir perfekt och att gräddningen blir prima ballerina. Men, övning ger färdighet! Och så är det ju roligt på kuppen. Och nybakat bröd är väl oslagbart? :)

På jäsning

Nu plöjer jag boken Äkta vara av samma författare (Mats-Eric Nilsson). På Äkta varas hemsida verkar liknande information som det i boken finnas, en guide till E-nummer och deras betydelser, lista på livsmedel och hur det odlas eller framställs, säsongsguide för grönsaker och frukt och massa annat.

Kommentarer
Postat av: marymar

Det kommer nog bli en del fredagsmys framöver med tacos så här är ett recept på tacoskryddan, utan konstiga tillsatser och strunt.1½ tsk salt

2 tsk chilipulver

2 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk spiskummin

2 krm cayennepeppar

2012-04-04 @ 08:04:25
URL: http://marymar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...