såå trött

Alltså, inte för att vara negg nu men faaaaaaasen vad drygt det är att kliva upp på morgonen när det är mörkt ute. Min livskvalitet har minskat med flera procent de senaste veckorna. Jag går nämligen upp typ en halvtimme (minst) senare än vanligt, stressäter och hetssmetar på lite mascara på morgonen. Sen går jag till jobbet och är skittrött hela dagen. Nä, skärpning ska det bli. Eventuellt kan det vara tid att börja använda vårt wake-up-light.


Idag har jag sovmorgon och är piggelin!

höstmörker

Hösten har verkligen kommit med stormsteg, sommarblommorna i mina amplar sjunger på sista versen, det är mörkt både på morgonen och kvällen och det är kallt inne eftersom vi inte har någon värme (vi misstänker att pelletspannan är trasig och väntar på att få bergvärme installerad).

Men vad gör väl det när man kan byta sommarblommorna mot ljung, tända massa ljus och en brasa i öppna spisen, använda raggsockorna mamma stickat och gosa ner sig under ett varmt duntäcke? Nä precis, det gör inte så jädra mycket egentligen.

Jag har bestämt mig för två nya saker jag ska lära mig i vinter; åka långfärdsskridskor och sticka. Helst åka längdskidor också men det är ju drygt så in i Norden så det får bli bonus och en extra guldstjärna om det blir av.


Vintern kan faktiskt också vara helt okej.

ICA Maxi

Idag har jag strosat runt själv i en timme på ICA Maxi. Storhandlat, planerat middagar, provsmakat och köpt parmaskinka, gått fram och tillbaka utan att stressa upp mig över att jag glömde tomater som visst var på andra sidan affären... Aj love storhandling! Avkopplande. När vi har en armé av kidz som hänger och slänger här hemma kommer jag pysa till ICA Maxi för lite egentid och relax. Typ som spa.


Jag accepterade hösten och köpte te till myspysstunder i soffan.

jag kan inte påstå..

.. att framtiden ser ljus ut.

Ja, när det gäller vädret alltså. Min framtid är en helt annan sak. En ljus sak, of course.


Snart regndags..

trattkantarelltime

Igår drog vi en liten skogsvända och plockade trattisar. Tompa hade hittat "trattisheaven" (Obs! Tompas egna ord) när han åkte cross häromdagen så vi åkte dit och plockade ihop ett lass! Fler små svampar var på uppgång, så en till vända är inplanerad. Jag tycker det är så underbart att vara i skogen. Plocka bär eller svamp eller bara gå med Shiva bland rötter och löv.


Lycka är att hitta svamp


Myrstacken ser ut att ha fått björnbesök..

skräphög

När badrummet revs ut fick vi en stoooor hög med skräp utanför ytterdörren till badrummet (ja, vi har en ytterdörr i badrummet. Fråga mig inte varför, den bara hängde med huset liksom). Vi kom på den briljanta idén att bara slänga på lite jord eller nåt, odla lite gräs och slippa bygga en trapp upp till den (nej, de gamla ägarna har inte byggt någon trapp upp till dörren, enbart satt den hängande ca en meter upp i luften). Vet inte, men jag tror vi övergett den idén nu och bestämt oss för att köra skrotet till tippen..


En meter skräp. Och detta var inte allt.

jämställdhet

Nog är väl alla människor som innehar en mailadress vana att få diverse erbjudanden om Viagrapreparat i skräpposten, eller hur? Men erbjudanden för kvinnors kroppar har jag inte sett. Förrän idag! Ty idag hade jag ett mail med erbjudande om "humongous bouncing boobies". Äntligen, gott folk, är mailvärlden jämställd!


Sugen, någon?

current status

Såhär ser badrummet ut idag. Väggarna är gipsade, golvet spacklat och duschväggen samt avskiljarvägg som ska vara mellan förvaringsskåp/badkar är byggda. Nu är bara resten kvar...

I detta nu i vårt badrum

RSS 2.0