jul jul strålande jul

I London köpte jag två inredningstidningar med jultema. Nu har jag fått så mycket inspiration att jag glömt bort hälften och är sjukt sugen på att genomföra den andra hälften. Kransar, apelsiner, ljus, julgran med diverse prydnader, julgodis, adventsstjärnor, kottar, brasa... Någon mer som är sugen på jul eller är det jag som är crazy?london baby

Sådääääärja.. Då har vi varit fram och tillbaka till den underbara staden i väst. Jag bara älskar London och rekommenderar alla som går på denna jord att åka dit. No need to say more.


På Madame Tussauds där vi träffade självaste Shrek.

london baby

Snart drar vi! Här hemma i trappen står väskorna och är minst lika förväntansfyllda som jag är. De bara väntar på att bli fyllda, I can tell.


london calling

Imorgon pyser jag och mina två systrar till London. London, baby! Vi ska shoppa, gå på Madame Tussauds, dricka en ale eller tjugo, shoppa lite till, äta fish and chips, gå på Camden Lock Market, dricka vitlöksöl på Bröderna Olssons garlic and shots och bara mysa runt. Kanske shoppa lite till. Ska bli feeeeeeeeeett kul!


Londonkarta. För turisten i dig.

shivis

Visst ligger väl alla hundar såhär och sover? Eller bara ligger och stirrar på en när man lagar mat, såhär upp och ner?


Min älsklingsbebis

måla måla måla

Ibland säger man ju "Om det inte finns jobb skapar man jobb". Mitt motto är tydligen istället "Om det finns jobb, skapa mer jobb". Jag kan nämligen oftast inte hejda mig när jag väl sätter igång med typ målning. Jag målar det jag ska men börjar måla något annat också, och sen är det full rulle.

Idag målade jag foder i badrummet och det slutade med att jag målade fönstren och dörrkarmen också. Säkert två timmars mer jobb, men nu efteråt är det skönt eftersom det blev sjukt bra!


Nymålat


Färdigmålat!

lånekläder

Shiva fick låna Tompas kläder igår. Har en känsla av att jag och Tompa tycker det var roligare än vad Shiva tyckte..


Frän vovve

cocoa sea salt pecan

Får jag lov att tipsa om en riktigt god choklad? Äh, orka fråga, jag gör det ju ändå liksom. Här kommer den och avnjuts just nu med en kopp te.


Sorry för den dåliga bilden men vi blev sugna och hade inte tid att
ändra någa inställningar på kameran. Peace.

foppabehå

Tompa berättade nyss att han drömt att jag hade köpt en behå gjord i foppatoffel-material. Med de klassiska hålen och allt på. Jaa... Undra om den var bekväm? Stadig lär den ju varit i alla fall!


Hur skönt material?

ledig dag i bilder

Idag har jag haft ledig dag och som jag njutit av den! Det här är vad jag gjort:


Jag och Shiva gick på tvåtimmarspromme och plockade två och ett halvt kilo trattisar på vägen. Älskar skogen! Bilderna är från jaktbanan som ligger i närheten av vårt hus.


Köpt en ny stavmixer. Tompa kom på den briljanta idén att försöka mixa choklad med vår gamla hundrakronorsmixer, vilket gick åt skogen.. I och för sig bra, nu fick jag en anledning att köpa en ny. Hehe.
Bakat Magnuslimpa, ett supergott bröd som strax ska avnjutas med en kopp te.
Köpt hibiskusar till vardagsrummet, det stackars fönstret har stått tomt sedan vi flyttade in... Krukorna köpte jag på Myrorna.
ajabaja!

Häromdagen åt jag och Tompa blodpudding. När vi satte oss vid bordet gick Tompa till kylskåpet för att ta fram drickbart.

*Tompa sträcker in handen och fiskar ut... mjölkpaketet!*

Jag: Vad gör du? Ställ tillbaka den. Du får inte dricka mjölk till blodpudding.

Tompa: Va? Varför inte då?Ja... Varför inte? Mjölk hindrar nämligen kroppen att ta upp järn. Och vi vill ju inte att Tompa ska få blodbrist för att han vill dricka gott till maten. Ibland vet folk inte sitt eget bästa, då gäller det att en matpolis kliver in och tar dessa viktiga beslut åt dem. Eller hur?


Inte till blodpudding.

mandariner

Igår hände det äntligen! Jag hittade perfekta mandariner på affären. Säsongen har börjat, jag kan klämma hur många såna här gula bollar som helst. Men det finns såklart vissa krav på mandarinerna, mina krav är att de ska ha tunt skal, vara mjuka och ha gul färg, inte orange. Så, det gäller att klämma och känna sig fram till mandarinerna av rätt kaliber.


Perfekta

badrummet

Arbetet i badrummet fortsätter.. Idag har Tompa (med hjälp från svärfar) satt färdigt marmorplattorna vi har på golvet och i duschhörnan. Bilden jag tog blev väl sådär men jag vill bara visa ändå; kolla in vilket maffigt golv! Det blev en riktig wow-känsla när jag öppnade dörren och kikade in. Det var liksom så... maffigt!!!


Suuuuperglansigt

RSS 2.0