mums!

Här i huset har årets första sats lussebullar bakats. Få saker tycker jag bättre om. Mums!


Vad mer kan en begära?

ingen snö..

Snön har försvunnit (inte så otippat kanske..) och julstjärnorna matchar sjukt dåligt med en grön gräsmatta måste jag säga! Nu är jag nästan glad att det blir mörkt tidigt så vi får mysa inomhus med julstjärnor och ljus och låtsas att det är vinter på riktigt ute.

första advent

Första advent är äntligen här och den första snön har fallit idag! Vi har kastat de första snöbollarna för en timme sen, Shiva har lekt och slickat i sig snö och katterna har skakat tassarna i kylan. Om jag inte är helt ute och cyklar dröjer det nog ett tag innan katterna går utomhus igen.

Det mesta av julpyntet är på plats, jag har köpt några nya julstjärnor och lyktor. Annars har jag inte samlat på mig så mycket ännu.. Mysigt blev det ändå! Fler julbilder kommer i veckan.


Ny stjärna

julpynta

Idag ska jag börja julpynta! Tjohoooo!!

Ps. Jag har internet igen, så äntligen kan jag återuppta bloggandet! Tjohoooo!!

samtal med bredbandssupport

Bredbandskillen: Kan du dra ut alla sladdar i modemet?
Jag: Javisst. *drar ur alla sladdar*
Bredbandskillen: Nu kan du sätta i dem igen.
*sätter i sladdarna*
Jag: Nu har jag satt i dem.
Bredbandskillen: Vart satte du dem?
Jag: Ja.. Där de satt innan?
Bredbandskillen: Och vart var det?
Jag: Öh.. WAN står det vid ett hål?
Bredbandskillen: Okej, och vart leder den någonstans?
Jag: Ingen aning.. Ska den gå till telejacket?
Bredbandskillen: Ja.
Jag: Ja, men då gör den det eftersom internet funkade i förrgår och vi inte rört dem.
Bredbandskillen: Kan du kolla ändå?

Alltså ursäkta mig, men vem är det som är på jobbet egentligen? Inte bredbandskillen kändes det som. Jag fick klättra, koppla ur och i och använda min hjärna till max. På en ledig dag liksom.. Inte började modemet fungera heller!

välmatchat

Idag matchar jag mina leopardmönstrade mysbrallor med ett par nyinköpta zebrarandiga stödstrumpor. Asläckert - I know!


ledig dag

Idag är jag ledig, har sovit hos mamma och pappa inatt eftersom det var min födelsedag igår och Tompa är borta och jobbar. Vem vill sitta ensam på sin födelsedag, tänkte jag och bjöd in mig själv på varma mackor och te. Pappa hade varit på konditoriet och köpt tårta och bakelser. Mysigt!

Jag och pappa tog en långmorgonpromme med Shiva och deras två hundar imorse. Vi passade även på att spana efter julgranar, för i år gott folk ska jag ha en fin, ståtlig gran att njuta av. Med kulor, glitter och ljus och stjärna i toppen såklart.


Shiva på en annan promme. I varmare väder.

takdusch

Idag har jag premiärduschat i takduschen. Helt underbart! Det känns som att duscha i regn, dropparna blir så stora och själva munstycket är också stort, så det blir mycket vatten att njuta i. Vi har köpt duschsetet från damixa, och det är i gammal, traditionell stil. Väldigt fint! Här kan du kika på det. Bättre bilder kommer snart, det var svårt att få till något bra med min fotokunskap (=noll), högblanka plattor och en halvdålig kamera. Peace!

'
Duschhörnan
granriskrans med attiraljer och rött band

Igår gjorde jag en krans att ha på väggen bredvid dörren. Jag gjorde först en cirkel av grov ståltråd och fäste mossa, granris och ris från vår tuja med tunn ståltråd. Sedan dekorerade jag med lite kottar, äpplen och rött band. Jag tryckte bokstäver på en gammal träbit jag hittade i vår "vedbod" och fäste den på en näverbit. Fick inte plats med Välkommen så det blev Välkomna, men what the heck det är sällan en ensam person kommer på besök, tänkte jag.

Voíla! Måste säga att jag blev nöjd med resultatet och hoppas den håller sig lika fin hela säsongen!
glöggpremiär

Kör glöggpremiär idag och hade helt glömt bort hur underbart gott det är! Nu dricker jag den jag köpte på Systembolaget förra året, SOS Barnbyars alkoholfria glögg. Den är very god! Har aldrig riktigt fastnat för någon glögg med alkohol i, de jag smakat hittills smakar så mycket alkohol tycker jag. Inte okej.


människans bästa vän

Jag älskar att gå i skogen med Shiva, jag blir sprudlande lycklig när hon springer så snabbt att benen nästan går av (nåja..) och bara är sådär superglad som hon kan vara. Jag låter alltid henne hålla koll på mig istället för tvärt om och ropar oftast inte på henne när hon försvinner lite åt fel håll vilket gjort att hon håller sig i närheten. Idag har vi varit ute i skogen och plockat granris och mossa och åkt en vända in till Tasscompaniet där Shiva alltid köper sitt godis. Min fina vovve!


ännu mer ..

.. julinspiration! Som Lina sa "När det inte är jul tio månader om året, kan vi väl få fira jul två månader per år?!". Jag kunde inte sagt det bättre själv! Speciellt i år, när vi inte har någon snö än.. Vi måste ju få ha något att njuta av i dessa mörka tider. Är det inte snö som lyser upp vår dag, ja då får det vara känslan av jul. Eller hur?!


gropen is gone

Idag har jag, Tompa och svärfar grävt igen ett hål nästan (nåja) lika stort som Stora stöten (som för er som inte vet är en superstor grop vid Falu gruva) by hand, alltså med spadar. Varför då kan man ju fråga sig? Vi har nämligen borrat efter bergvärme och slangarna till huset låg i botten på gropen. Nu är den äntligen igengrävd och allt är frid och fröjd. När vi ändå var i gasen åkte vi upp till tippen med ett lass skräp från gamla badrummet också. Puh!

Nu är vi helt slut och ska kika på Grownups. Spännande fredag!


njuter

Här ligger jag på min nya matta, tittar på House och smuttar på ett halvt glas rödvin i mina trekvarts/harems/leopardmönstrade brallor jag köpt på Primark för sex pund. Tänk vad bra man kan ha det! Nu måste jag bara övertyga Tompa att vi inte ska ha något vardagsrumsbord så jag får plats att ligga här varje dag. När vi ändå är i gasen kan vi lika gärna sälja soffan också. Vem vill sitta i den när man kan ligga på mattan?


Livskvalitét

mattinköp

Idag har jag införskaffat en matta till vårt vardagsrum! Som jag saknat den, även fast den aldrig legat där. Helst ville jag ha en matta i någon färg men eftersom vi har en grå/svart/vit hårboll till hund så.. Ja, jag fick anpassa mig helt enkelt. Å andra sidan älskar jag grå och nu har jag en bra anledning till att jag köpte ännu en grå sak. Fair deal!


RSS 2.0