skillnad på kökshörnet

Jag håller på att framkalla bilder på hur vårt hus såg innan vi satte klorna i det. De ska sättas in i ett album dels för att kunna visa folk hur det såg ut innan och dels för att vi ska kunna påminna oss själva om vilket megajobb vi gjort! Här visar jag en bild före och en bild på samma ställe efter renoveringen.


22 mars 2010, fyra dagar efter vi vann budgivningen. Ja, de som bodde
här innan levde utan innertak och med hängande elkablar.1 juni 2010 fick vi tillgång till huset och såhär ser  samma hörn
ut precis just nu.

skatbo

Ujuj, vad det har blåst idag! Jag har med fasa kollat på tallarna utanför fönstret och varit beredd på att bli utan tak när jag sett hur mycket de svajat. Helt sjukt att de inte välter, men enligt min kloka syster Emma beror det på att de är sega på grund av all kåda de har inuti sig. Ja, vem vet..

När jag gick för att hämta posten hade ett skatbo blåst ner från en gran vi har på framsidan. Som de kämpat och byggt med dun, lera och kvistar och nu ligger allt på marken. Jag skyfflade det åt sidan ifall de vill återanvända materialet. Vem vet, de kanske också tänker grönt och recyclar sina saker?


Skatbo


Detta ska naturligtvis undersökas närmre, tyckte Shiva.

vårtecken

När jag åkte hem från skolan idag kände jag en underbar doft. En doft som inger hopp om livet och som ligger på topp tre av sommarens bästa dofter (de andra två är såklart nyklippt gräs samt regn). En doft som är ett hundraprocentigt vårtecken. Doften av grill. Mitt hjärta slog ett extra slag och jag insåg att snart, snaaaart, är sommaren här! Jag älskar grillad mat och grillad mat älskar mig. Nu längtar jag till premiärgrillning och ignorerar samtidigt det faktum att det ska tio minusgrader i helgen... Snart så!


Mmmm... grillat.

det snöar

Det snöar ute. När vi åt frukost idag sa Tompa: "Det gör mig faktiskt ingenting. För mig får det gärna vara snö två månader till."

Ursäkta?!?! Jag är nu väldigt rädd att någon vädergud hörde Tompas kommentar och bestämmer sig för att uppfylla den.

Då vet vi i alla fall vem vi ska skylla på och eventuellt bränna på bål sista april om snön fortfarande ligger kvar då.

trädgårdsplanering

Köpte Expressens bilaga igår, Så&Odla och maj gad vilken inspirationsspruta den är! Idag har jag planerat vad jag ska odla, vad som måste försås inomhus och vart jag ska anlägga min lilla (stora?) köksträdgård. Det ska bli superkul och nu längtar jag otroligt mycket tills snön försvinner. Jag älskar att bo i hus!


Inspirationstidning, första hjälpen, drömmande anteckningar...

kaviartub

Ibland får jag bara känslan av att grabbar inte är riktigt lika skarpa som oss brudar. Imorse låg en totalt utklämd kaviartub kvar i kylen efter Tompas frukost. Man kan ju undra vad han tänkte när han la tillbaka den.

"Emelie kanske vill prova klämma ut lite kaviar, även fast det inte finns nåt kvar..?" (detta tar jag i såna fall som en komplimang till mina biceps)

eller kanske

"Jag lägger tillbaka den så Emelie fattar att hon ska köpa en ny idag." (iofs bra med en påminnelse)

eller mest troligt

"Jag orkar inte slänga..", alternativt "................" = ingen tanke alls


Nä, nu har jag väl slösat bort tillräckligt mycket tid på den här kaviartuben känner jag.


Varför?

mäh, hallå?!

Vad hände med våren?


Inte okej.

turridning

I lördags (ni vet dagen när det var helt underbart väder) var jag ute på turridning på islandshästar med Marie och Siri. Det var very, very nice! Jag hade preppat mig för att få otrolig träningsvärk i några dagar efteråt, men icke! Jag har enormt ont på sittknölarna och lite smått i ljumskarna, men ingen stolpe-där-bak-gång. Vilket såklart gjorde det hela ännu bättre.

Några saker som dock på plats oroade mig, innan vi begav oss ut på turen:

Ledaren: "Och så har vi inga nybörjare med oss idag..." Jag upplyste självklart om det faktum att jag var den största nybörjaren ever.

Ledaren: ".. så kan ni rykta och sadla på hästarna."
Jag: ??????

Hon som hjälpte mig med sadlingen: "Du kan värma bettet och ta på tränset."
Jag: ??????

När vi väl satt på hästryggen..

Ovan nämnd sadelhjälpare som nu hjälpte mig upp på hästryggen: "Du kan göra så han går fram hit."
Jag: "Hur gör jag när hästen ska gå framåt?"

Ledaren: "Jag säger till när vi börjar tölta så är det bara att ni hakar på"
Jag: "Ojoj, ursäkta, men vad är tölta och när och hur gör man det? Och hur gör man när hästen ska sluta göra det?"

Ja, som ni förstår var jag ganska säker på att ridturen inte skulle sluta helt bra. Men under sker och det gjorde den.


"Min" häst Tittur, 27 år gammal. Tydligen har åldern ingen betydelse
hos hästar heller, han var en av de piggaste i gruppen!

torsdag = officiell mysdag

Planerar en mysmiddag för fullt här hemma. Det var dock nära att det inte blev någon mysmiddag idag eftersom Tompa skulle iväg och jobba lite till efter jobbet. Men efter hot om att ha torsdagsmys ensam bestämde sig Tompa för att skynda på med jobbet så han hinner hem till en sen middag.

Så, jag ber om ursäkt till kunden ifall ditt tätskikt i badrummet inte är helt tätt och kanske kan orsaka någon form av vattenskada i framtiden, men du vet... Är man sugen på rödvin så är man!

bakar bröd

Jag bakar bröd. Jag älskar min fina kökskompis som knådar. Det bästa med att ha en köksmaskin är att jag kan pyssla med lite annat i stället för att knåda degen. Städa undan ingredienserna till exempel, eller kanske blogga en skvätt. En annan sjukt bra sak är att jag slipper bli kladdig. Extra bra när man bakar med dinkelmjöl, eftersom degen blir kladdigare än med vetemjöl.


vardagslyx

Idag är det tid att vardagslyxa lite. Ett bubbelbad o Kalle Anka - mer avslappnat än så kan det inte bli.


vårväder

Jädrar, vilket underbart väder vi haft idag! Dagen började med Vasalopp och söndagsfrukost med nybakt bröd och ägg. Sen tog vi skotern ner till sjön, Shiva sprang bakom och hängde nästan med i farten. Vårpicknicken bestod av varm choklad, bullar och chips. Och Frolic såklart.

Jag provade skotern nere på sjön. När jag tyckte det gick väldigt fort kikade jag på mätaren som visade 60 km/h. Tompa körde i 140 km/h. Typ samma.
SMS-tumme?

När jag var yngre (14-15-16-17-18) ägde jag flertalet olika mobiltelefoner. Det gick att ringa, sms:a, spela Snake och så småningom till och med ta kort med dem. Det var inte en självklarhet att ha mobilen inom en decimeterstor radie, om man var hemma kunde den utan probs ligga i väskan eller jackfickan och var man i skolan, ja då fick den ligga i skåpet eller så kunde den smusslas in i lektionssalen på ljudlös. Om jag inte minns helt fel hade vissa lärare på gymnasiet korgar att samla mobilerna i under lektionstid.

 

Min syster, som är 17, svarar på ett sms innan jag ens hunnit gå ur menyn och stänga luckan till min mobil. Di unga svarar i telefonen vare sig de sover, sitter på dass eller har lektion. Tonårstjejer skickar 80 sms om dagen, skriver Metro och SMS-tumme är ett begrepp som faktiskt finns på riktigt.

 

SMS-tumme?! Tänk vad folk hade skrattat om man berättat detta för tjugo år sedan. Jag tror till och med jag hade garvat om någon sagt det till mig när jag var femton. Tänk vad mina barn kommer tycka jag är knasig som hade en mobil utan touchscreen eller färgskärm i mina tonår.

 

Lite funderingar bara.

 

Sen är nog jag snart den enda på denna jord som inte har en iPhone eller annan app-mobil. Ja, förutom mamma då.

 

Min trotjänare. Bild


RSS 2.0