bra med att bo i hus #5

Idag var jag sjukt sugen på att grilla. Men det rainar cats and dogs ute stup i kvarten. Lösningen? Vi flyttar helt sonika upp grillen på verandan, för det kan man när man bor i hus. Inga regler som säger "ta hänsyn till grannarna och grilla inte på balkongen", som när man huserar i en lägenhet. Wonderbart!


Grillning i vilket väder som helst = najs.

foo fighters

Igår var jag och Tompa och kollade på Foo Fighters! Woooooow säger jag bara. Foo fighters är ett av mina favoritband och jag har velat se dem länge. Vi fick biljetterna i födelsedags/examens/förlovningsprelle av sis Emma och kompis Mr. Bark och igår åkte vi fram och tillbaka till huvudstaden för att äntligen få titta på dem! Är mer än nöjd och måste återigen konstatera att ett av mina favoritband är sjukt bra live, härligt!


Foo fighters på Stadion.

halvbakislördag

När jag är lite bakisseg är det alltid en överraskning att gå in i mataffären. Jag vet aldrig vad jag kommer känna mig sugen på och stoppa i korgen, om det blir en burk oliver och en liter youghurt eller chips och dipp och en mögelost. Idag blev resultatet följande:


Kattmaten var dock inte till mig. Lovar.

Nu har jag precis smällt i mig en liter jordgubbar och kollat på "I love you Phillip Morris" med en spinnande Pudde i knät. Shiva myser på golvet nedanför soffan och jag tror jag ska lägga mig och läsa. Tompa är på festival, så det är jag och djuren som håller ställningarna.


Min fina vovvis

oj jag spillde lite

Till min examen gjorde jag två cheesecakes med panacottafyllning som skulle stelna i kylen. Ställde in den ena och stängde dörren. Hällde i den andra i formen, öppnar kylskåpsdörren, hör något som klirrar och.. pang! Hela den första formen med hallonklet ut över hela mig, ända in till underkläderna. Kul. En som i alla fall hade roligt åt det var Shiva som skyndade sig att skura golvet med tungan. Och Tompa såklart. Och jag garvade väl ganska friskt själv också måste jag medge.
orkidéer

Fick en orkidé i examensprelle av min farbror. Nu står den och glänser bredvid min andra orkidé som tappat alla sina blommor. Tycker lite synd om det blomlösa, but hey - that's life. Man kan ju inte vara på topp jämt liksom.


Två orkidéer i olika skick.

kli kli kli

Det kliar i fingrarna nu när jag vet att jag kommer få lön varje månad! Det finns så mycket jag vill köpa och så mycket jag vill ha. Men jag är väldigt noga med vad jag köper och impulsköper aldrig något. Om jag hittar något jag vill ha köper jag det inte direkt (om det inte är på loppis) utan tänker på saken. Om jag efter ett par dagar fortfarande tänker att jag skulle köpt den där grejen, ja då känns det okej att åka och köpa. Vet inte om jag mest gjort så för att jag levt på studiebidrag (hatar att vara pank!) men jag hoppas jag kommer fortsätta tänka så även fast jag får in lite mer pengar på kontot framöver. Här är några schnygga saker jag spanat in på Indiska:


Älskar färgglada detaljer...

examenshelgen

Vilken skön helg jag haft! I fredags hade jag en underbar kväll på min examensfest med både släkt och vänner. Resten av helgen har bestått av seriös chillning, film, ettårskalas, gym och kvalitetstid med sis som kom hem från Göteborg över helgen.

Eftersom jag tidigare lovade att berätta vad examensprellen från Tompa var, och en person faktiskt svarade och ville veta så... Var det en FÖRLOVNINGSRING!! Jag är numer alltså halvgift och ringbärare. Grymt! I och för sig visste du ju det nu, Marie (som undrade), men det är ju så roligt att berätta om det så jag skriver ändå! Det kanske är någon annan som är intresserad också? Annars får Marie i alla fall veta det igen.

Jag fick väldigt fina examenspresenter av mina andra gäster också och jag är faktiskt impad över hur väl alla verkade veta vilken smak och stil jag har. Fina vänner.


Jag fick ett äppelträd av min familj, mina morbröder med familj och mormor.

tårta och sista skoldagen

Idag har jag och klassen varit sista dagen i skolan. Vårdförbundet bjöd oss på lunch och lärarna bjöd på gräddtårta under eftermiddagen. Och vilken gräddtårta! Hälften av tårtan var verkligen grädde. Jag tog nog största biten av alla. Skillat!

Nu kan vi allihopa kalla oss sjuksköterskor (!!!) och imorgon startar vi dagen med champangefrukost tillsammans.Tårtan tog upp hela tallriken..


känn pressen...

Tompa fyller år om en vecka (en vecka förresten??? Jag trodde det var längre! Gaah.) och jag måste fixa en prelle! Jag känner faktiskt lite press på mig, eftersom 1) Förra året fixade jag en väldigt mysig överraskningstripp till Gävle på hans födelsedag och 2) Tompa verkar ha fixat en überbra examenspresent till mig (eftersom jaaaaag är färdig sjuksköterska om TVÅ dagar!). Han har till och med åkt ner på stan själv flera gånger och betett sig väldigt hemlighetsfullt gällande den här examensprellen. Anyway, nu är det dags för mig att börja fila på något stort!


Förra året spelade vi biljard efter födelsedagsmiddagen.


PS. Om någon blev nyfiken på min examensprelle kan jag avslöja vad det var på fredag? Ska jag? Vavava?

ett år med huset

För en vecka sen firade vi ett år med hus! Tiden går så fort när man har roligt.. Vi har renoverat mycket på huset, men vi har också en hel del kvar att göra. Ibland tycker jag det är det skönt att påminna mig om vilket megajobb vi egentligen gjort, typ när jag blir frustrerad över att vi inte är klara. Det bästa sättet att göra det är såklart att kolla på bilder hur huset såg ut innan, under och efter renovering. Me like!

Här kommer några före-under-efter-bilder på samma hörn i köket:


22 mars 2010, vi var i huset och tog mått och foton.


1 juni 2010, första dagen. Tompa rev ut köket inom en timme,
jag ringde och försäkrade huset illa kvickt. Senare började vi bryta oss
in till väggen och här står jag, taggad med kofoten och sliter.


Såhär såg det ut i augusti 2010 när fläktkåpan murades.


Såhär ser det ut idag! Tompa gjorde en hylla ovanför bänken att ha
typ kaffebryggare, vattenkokare och såna saker på = smart kille.
Bänkytan blir helt fri och är lätt att hålla ren = glad Emelie.

klematis

Shit alltså, vilken trädgårdsmästare jag blivit! Idag har jag köpt och planterat en klematis som ska klättra på stängslet till Shivas hundgård om allt går som jag planerat. Så nu hoppas jag den tar sig och växer very fort så Shiva får en blomstrande vägg att titta på. Jag kan ha något för höga förväntningar på den stackars växten känner jag.. Men det gäller ju att ha visioner!


Klematis

upptagen

Shit vad jag har varit upptagen de senaste dagarna. Mest med att inte göra nånting. Så skönt! Pluggandet är snart slut och jag tar examen. Vår C-uppsats blev godkänd utan att vi behövde komplettera (halleluja!) och solen har strålat nästan varje dag. Det är sommar och den trettonde börjar jag jobba heltid. Efter tre år på högskolan är det nu mindre än en vecka kvar! Livet är bara skitbra!

RSS 2.0