bekymmerslös

Vissa dagar blir jag lite lätt avundsjuk på dessa små monster och önskar verkligen att jag vore en katt.


Avslappning på hög nivå

win-win

Pratar med Tompa i telefonen:

Jag: ... och förresten, jag ska jobba på söndag.
Tompa: Neeeej! Fan vad tråkigt. Eller i och för sig, då kan jag ligga hemma och vara bakis utan att du tjatar på mig.
Jag: Precis så tänkte jag också.

En riktig win-win-situation!

pissiga badrum

Just nu är jag pissigt trött på vårt badrum. Jag dör snart på vårt badrum.

Vi har en kupévärmare riktad mot toaletten för att vattnet inte ska frysa, vi måste ha kranen i handfatet lite öppen så den droppar och glömmer man det fryser vattnet, golvet är inte varmt för golvvärmen är lagd av nån sopa, det finns en ytterdörr in till toaletten som sitter en meter ovanför marken och ingen trappa upp till den, det finns inga taklister, kaklet är fult och mysfaktorn är ungefär noll. Som pricken över i är badrummet tillbyggt 2007 och alltså bara knappt fyra år gammalt. Hur de tidigare ägarna kunde stå ut med detta i tre år är ett mysterium.

I sommar ska Tompa the man göra om skiten. Halleluja. Vattnet kommer inte frysa, golvet kommer vara varmt, vi kanske kommer ha en trappa ner till gräsmattan så tvätten kan torka utomhus och kaklet kommer vara snyggt och fräscht samt satt av ett äkta kakelproffs. Det kommer vara übermysigt att ta ett bubbelbad och dricka ett glas rött och man kommer kunna läsa Kalle Anka på dass och njuta av utsikten över skogen. Fan vad fint.


En bild på le toilet från när de gamla ägarna bodde här.

den ofrivillige gymmaren

Idag kände jag inte alls för att åka till gymmet. Så därför gjorde jag det. Nu efteråt känns det grymt gött, nästan bättre än annars eftersom jag inte var sugen på att åka dit. Men det är ju alltid skönt efteråt, när kroppen är mör och svetten rinner, en härlig känsla det där.

Nu ska jag strax iväg till praktiken för ett kvällspass. Har laddat upp och druckit två koppar kaffe eftersom det bara finns icke-gott maskinkaffe på stället. Det funkar dock i nödfall. Peace!

favoritmuskel?

För nåt år sen när jag tränade på Friskis & Svettis brukade jag läsa Friskispressen, deras gratistidning. De hade reportage om olika kända eller mindre kända hurtbullar i varje nummer och frågade alltid om personens favoritmuskel. Flertalet svarade magmuskler (tvättbrädestyle, såklart), många svarade biceps, ryggmuskler eller triceps. I ett nummer svarade personen hjärtat. Det har fastnat i minnet på nåt vis.

Min favoritmuskel är också hjärtat. Självklart! Igår på gymmet när jag kände hjärtat pumpa utav bara den och såg hur hög puls jag hade tänkte jag på den där artikeln och fick lite extra energi. Att låta hjärtat arbeta är snällt mot kroppen. Att pressa och utmana är att ta hand om sig själv och sin blodpump. Viktigt!

friday night

Idag har jag haft en härlig känsla hela dagen. Det är fredag. Jag är ledig i helgen. Jag har jobbat hårt hela veckan. De tre i kombination gör mig så glad! Jag känner mig otroligt värd helg. Praktiken är tuff, det är mycket nytt och jag kommer hem trött och slut varje dag. Men! Inget fel i det. Tvärtom. Ny kunskap till tusen.

Idag har jag även gjort något som jag aldrig gjort förut. Fått en kallsup på gymmet. Ja, alltså genom vattenflaskan. Jag drack men glömde tydligen sluta trycka ihop flaskan när jag tog bort den. Så vattenstrålen sprutade rakt upp i näsan. Måste sett väldigt kul ut, men det bjuder jag på! Det är ju fredag.

Nu ska jag äta kall glass och varma jordgubbar och låtsas att det är sommar.


vinprovning

Tompa har köpt ett nytt vin dagen till ära.

Jag: *smakar* Mmm, vilket gott vin! Det är lite lakritssmak va?

Tommy: *läser på flaskan* Nja, alltså smak av svarta vinbär och vanilj står det på flaskan.

Ja, precis. Vilket jädra vinkännare jag är alltså!


Very gott vin enligt mina något felinställda lökar.

E4

Tompa har köpt en skoter. Låt mig säga att vi drar nytta av denna skoter på olika sätt, jag och Tompa. Han gasar runt, letar vägar i skogen, följer skoterspår och möter andra skotermänniskor ute på sina skoterturer. Tompa har på två veckor glidit runt mer på sin nya fruga än vad den förre ägaren gjort i snitt per år han haft den.

Jag och Shiva, vi har fått en lyxig E4 att gå på. Inget mer pulsa i lårhög snö, nu kan vi gå i skoterspåren genom skogen, ner till sjön, gå runt på sjön eller över till land på andra sidan. Vi drar nytta av resterna så att säga. Vilket miljötänk, eller hur?!


Shiva på E4.

helg

Äntligen har jag helg! Jag hade nämligen praktik fredag kväll och lördag dag. Igår jobbade jag extra, ett dagspass. En väldigt bra helg om du frågar mig. Speciellt med tanke på att jag får betalt en av dagarna. Idag kör jag korthelg, imorgon börjar praktiken igen och det är full rulle resten av veckan.. Jag inleder helgen med sovmorgon och söndagsfrulle. Najs.


Ägg ingår självklart i söndagsfrulle.

topp tre

Topp tre över de tråkigaste räkningarna att betala:


1. Radiotjänst
Minst 99 % av alla som bor inom landets gränser har tv eller radio, så varför inte lägga skiten på skatten? Då skulle ingen kunna strunta i avgiften och den skulle förmodligen bli lägre. Det faktum att jag nu inte själv kan smita från den, med både hus och Viasatabonnemang, kan eventuellt ha påverkat min åsikt i frågan yttepyttelite. Hur som helst så blir jag lite arg i själen varje gång jag ser ett fönsterkuvert från Radiotjänst.


2. Elnätsavgift
Okej, okej att vi ska betala för den el vi använder, men att betala lika mycket till för en elnätsavgift suger very mycket. Att jag inte förstår vad det egentligen är för något gör att den känns extra trist att betala.


3. Bensinräkningen
Självförvållat - men den är så sablans dyr varje gång och jag får lätt ångest bara av att se Statoilloggan eller bensinmätaren i bilen.


smoothies

Jag har fått lite craving på smoothies. Det är så jädrans gott! Gott, enkelt OCH nyttigt - kan det bli bättre?


Smoothie med blåbärssmak.

solpromenix

Vilken underbar dag! Vilket underbart väder! Jag och sis Eve har gått runt Hosjön i strålande solsken. Solen värmde och vi behövde inte ens ha vantar på oss. Shiva skötte sig underbart när vi mötte andra dogs, träningen har verkligen gett resultat. En perfa promenad. Det kändes som en riktig vårdag, härligt värre!


Soooool


Fin lillasyster


Shiva envisades med att slicka mig i handen


lotta på bråkmakargatan

Jag kollar på "Lotta flyttar hemifrån" och just nu känns Astrid Lindgren-boxen som ett måste! Fasen vad jag ska kolla på Astrids filmer när jag har barn. Jag ska peppra kidsen varje dag för att minsta risken att de mot förmodan inte skulle älska Astrid och hennes fina berättelser. Och om kidsen ändå inte skulle gilla filmerna - ja, då börjar vi om från början och ser till att det blir rätt och riktigt med kärleken till Lotta, Madicken, Ronja, Emil, Skorpan och alla andra.


"Först åker man åt ena hållet, sen åker man åt andra
hållet och så vickar man på stjärten hela tiden"

RSS 2.0