bra vs. dåligt

Bra saker jag gjort idag:

- Dammsugit och torkat golv
- Slängt återvinning
- Tvättat
- Delat och planterat om fyra blommor

Misstag jag gjort idag:

- Spärrat vårt Statoilkort när jag skulle tanka
- Åkt in på ICA Maxi två dagar före dopparedan (Asså shit.. nästan armbåga-sig-fram-och-skrika-stämning)


måndagsmys

Shiva, Firren och Shivas nyaste leksak, Skabbräven, myser på mattan.


sälen baby

Igår kom vi hem från Sälen där vi spenderat onsdag - söndag tillsammans med min släkt. Vi var sexton personer som bodde i en stuga. Vi har åkt skidor, badat på Experium, kollat på Musikhjälpen (som btw samlade in 18 mille - helt galet!!), lagat mat tillsammans, spelat världens längsta omgång av 500, diskuterat högljutt som vi alltid gör med vår släkt och ja.. Bara haft det riktigt bra helt enkelt.

Roligast under veckan var att jag blev mobbad av en unge på väg ner till liftkön. Jag åker snowblades och det är ju korta skidor. Ungen åker förbi mig och säger "Du åker ju på bebisskidor". Tjugofyra år gammal och blir mobbad av en unge på typ nio. Vad ska man göra? Jag skrattade som fasen.


Mina bebisskidor.

en vanesak

Är det inte lite festligt hur vi vänjer oss vid grejer? I sovrummet står elementet uppstöttat av en burk med spackel. Och har så gjort sedan förra sommaren när vi renoverade sovrummet. I början störde jag mig (såklart) sjukt mycket på den där sablans burken. Nu går mina tankar mer såhär när jag dammsuger runt den: Jaha ja, spackelburken ja. Står där heeelt normalt, för visst har väl alla sina element stödda på en spackelburk i ena hörnet? Ja, ja, självklart är det så. Hur skulle det annars vara? Uppskruvat på väggen? Höhö, tänk hur det skulle se ut.

På't ungefär.


julgodis igen

Resultatet av julgodisbaket med godismästar'n Lina blev Rocky Road, lakritskolor, bounty och polkabräck. Alltså mums! Supergott, även för mig som inte vanligtvis ens äter godis. Men i juletid, och när det är hemmagjort, kan det slinka ner en bit eller två.
julgodis!

Här i huset pågår världens julgodisbak! Jag och Lina bakar fyra sorter. Återkommer med slutgiltligt resultat senare.
lördagsmys

Här i huset förbereder vi plankstek eftersom min syster och hennes kille ska komma hit på middag. Mums! Julmusiken dundrar för fullt och är typ det enda jag lyssnar på nu. Jag är med andra ord i fet julstämning!


Välanvända plankisar

lappat och klart

Jag har spenderat cirka en timme med att slå in detta paket! Helt galet. Inte nog med att det är det största paketet som någonsin slagits in, dessutom tog papperet slut så jag har lappat, lappat, klipp och tejpat. Resultatet blev obemärkt! Känner på mig att jag är hjälp av att papperet är prickigt, ett med tomtar hade varit på tok för avslöjande..


Till en av mina fina småsystrar

vardagslyx

Att äta frukost med tända ljus är vardagslyx tycker jag. Så mysigt! Det blir inte sämre av att det faktiskt äntligen snöar ute. Som jag längtat efter lite vitt på backen, och nu har vi i alla fall några millimeter som lyser upp.


Matchar bättre än grönt

gästrummet tapetserat

I helgen har jag varit i Stockholm och roat mig med fina arbetskamrater. Igår när jag kom hem tog Tompa med mig upp till vårt gästrum och... Voíla! Han och en kompis har tapetserat gästrummet under helgen och det blev helt underbart fint. Tapeterna har legat länge och väntat på att bli uppsatta och som ni vet - plötsligt händer det.Vi har tapetserat väggar, som inte blev så stor yta med tanke på snedtak, stort fönster, dörr och spismur. Vi har också tapetserat taket, vilket var ett riktigt experiment från vår sida, det kändes som att det kunde bli hur bra eller hur dåligt som helst. Resultat: hur bra som helst! Jag är supernöjd och älskar att det här rummet snart är klart. Här, här och här finns bilder på hur rummet sett ut för ett tag sedan.

RSS 2.0