caesarsallad

I söndags smaskade jag och Tompa i oss caesarsallad till middag. Satan i gatan vad gott det var! Vi hade hela köret från dressingen med sardeller till krutonger och knaperstekt bacon. Förutom det innehåller ju caesarsallad grillad kyckling, parmesanost och romansallad. I receptet jag använde var det även haricort verts (kan NÅGON i hela världen uttala detta ord?? Hur?) och rödlök. Grymt gott!


Gott så in i bomben

lampor

Har köpt lampor till sovrummet, då vår snälle vän Jacke dragit el så vi kan ha en taklampa. Sjukt egentligen, hur vi har vant oss vid att lysa oss fram med våra mobiltelefoner när vi går från trappen till sovrummet för att tända sänglampan. Det har liksom inte känts konstigt alls, men nu känns det som värsta lyxen att ha en lampa i taket att tända med en knapp på väggen.


Lyxigt med taklampa. Den har prismor som ger ett fint sken.


Fönsterlampa i mässing med vit skärm. Passar perfa i sovrummet.

höst igen

Jag kom visst på en till superbra sak med hösten, som jag skrev om igår! Tv-serier som startar. Jag följer bara några få - men följer de väldigt troget. Typ Idol och House. House börjar liksom nästa tisdag - längtar!! I höst ska jag även spana in En andra chans på SVT (har redan börjat, kolla ikapp på SVT play vettja) om fyra unga människor som varit med om olyckor som inneburit att de blivit rullstolsbundna/förlamade/beroende av andra människor för att klara vardagen. Trots det är de levnadsglada och sjukt glada att ha överlevt. Inspirerande!


Sinnessjukt bra.

höst

Det känns verkligen som att hösten är här. Och fort gick det! Samtidigt som det känns tråkigt att sommaren är slut känns det mysigt med höst. Tända fönsterlampor, tedrickning, frisk luft, lingon, svamp, tända ljus, stickat, mys i soffan, träning, bakning...


Myyyys!

current status

Såhär ser badrummet ut exakt nu, all rivning är klart och nu väntar vi på att rörmokare och elektriker ska komma. När de är klara i badrummet kan Tompa fortsätta sitt jobb. Fortsättning följer...




rivning as we speak

Rivningen i badrummet har, as we speak, börjat! Nästan så jag blev sugen på att klippa ett band i svenska flaggans färger, typ som kungen eller statsministern brukar göra. Exakt så kul känns det att vi ska göra om badrummet.






Ut med det gamla...

squash

Inte för att skryta men shit vad mitt land producerar squash! Helt galet stora blir de och passar nog utmärkt som lasagneplattor vilket jag ska prova inom en snar framtid. Just den här squashen fick igår flytta hem till Lina och Mats.



Pretty big squash.

kantareller

Idag när jag och Shiva gick längs vägen såg jag något som lyste gult i skogen, på andra sidan diket. Kantareller! Jag plockade nästan ett kilo på tio minuter. En gång på hundra lönar det sig att ha en extra påse med sig i fickan på promenad - lätt värt!


Imorgon blir det kantarellstuvning. Om plockaren själv får bestämma.

källarbadrum

Snart ska vi äntligen börja riva vårt badrum (och med vi menar jag Tommy). Ska bli så kul. Innan vi gör det måste dock badrummet i källaren vara klart så vi har någonstans att uträtta våra behov så att säga. Tompa har tidigare kaklat om där nere och idag har jag börjat måla taket.. Tyvärr ser jag nu när jag letar att jag inte tagit någon före-bild på badrummet. Sjukt oskillat asså. Men här kommer några efter-kakling-men-före-målning-bilder..


Väggarna var gula förut. Här ska en spegel sättas nu.


Taket blir vitt.


Golvet var tidigare betong, målat orange. Och dessutom flagnat. Najs.

en öl?

Tompa: Vill du ha en öl?
Jag: Ja tack, det vore ju najs.
Tompa: Okej, kan du hämta en åt mig också då?

Så omtänksam fästman jag har!

angående pizzan

Angående pizzan vi åt igår måste jag bara tillägga att den var helt otroligt stark. Vem hade kunnat ana att fyra jalapeños var för mycket på en pizza? Tydligen har vi totalt undervärderat styrkan i dessa små gröna ting. Både jag och Tompa fick pilla bort jalapeñobitar för att kunna äta upp vilket inte känns okej eftersom jag älskar stark mat. Nu funderar jag på att bjuda min pappa på en likadan pizza och se hur stark den egentligen var? Han har nämligen undermåliga smaklökar och kan äta hur starkt som helst utan att röra en min.


Samma pizza, annan vinkel.

skogstur och blåbärspaj

Idag har jag och Shiva varit till skogs tre timmar och plockat blåbär. Det var första gången jag plockade blåbär med bärplockare - och satan vad bra det gick! Trodde mest det skulle bli blåbärsmos - men icke. Tänk att jag gått alla dessa åt och plockat för hand. Nåja, i fortsättningen blir det garanterat bärplockare.

Tre liter skrapade jag ihop och några kantareller som vi stekte till middagen. Det mesta av bären fryste jag in, men en blåbärspaj och vaniljsås slängde jag ihop eftersom vi fick finbesök av familjen Melén/Pers på kvällskvisten. Myspys!


Shiva slappar i riset.


Djungelfeeling i en helt vanlig svennebananskog.

sista dagen

Jag och Tompa njuter av hans sista semesterdag med pizza, film och ett glas rött. På pizzan har vi krossade tomater kokade med vitlök, lök och chili, jalapeño, ost, ädelost, kyckling, squash och rucola. Chilin, jalapeño, lök, squash och rucola är från mina land. Kan det bli bättre?


Råkade provsmaka en bit innan jag tog kort. Fett gott.

gråhårig?

Innan i måndags var det ett tag sedan jag färgade mitt hår. Jag har haft lite småångest över det och själv tyckt att jag ser gråhårig ut med min utväxt men ändå tänkt att "mitt hår kanske blivit mörkare så det inte syns så mycket". I helgen när vi var i Göteborg utspelade sig följande konversation:

Emma: Asså, börjar du bli gråhårig??

Eller vänta, det var inte konversation utan bara ett påstående som var så sjukt sant! Plötsligt insåg jag att utväxten inte gick att dölja så det vara bara att färga håret när vi kom hem från Götet. Så skönt. Thanks för upplysningen sistah! Nu undrar jag bara hur många som undrat innan om jag blivit gråhårig men inte vågat sagt något? Va? Va? FYI så är jag inte gråhårig, dammit jag är ju bara 23 bast!


Here I am. Still gråhårig in Götet.

skörd och lärdom

Trädgården blomstrar för fullt och samtidigt som jag skördar lär jag mig allt mer om hur jag ska göra nästa år! Till exempel ska jag så mer i omgångar, i våras sådde jag många frön samtidigt eftersom jag var rädd att jag inte skulle få något alls att växa. Nu när jag vet att jag har åtminstone lite gröna fingrar kommer jag så sallad och spenat i omgångar nästa år och få en mer jämn skörd.

Idag har jag plockat nästan all rucola som var kvar i landet och tagit en chansning och sått en omgång till. Enligt fröpåsen kan man bara så fram till juni, men jag hoppas fröna gror ändå.


Rucola. Jag har köpt en salladsslunga!


Lök ligger på tork.

i'm back

Jag har inte bloggat på ett tag för jag har varit sjuk. Jag har alltså varit sjuk ända sen jag bloggade sist vilket är såhääääär länge. Och jag vill inte att min blogg ska vara ett gnällhål, så därför skippade jag det helt, helt enkelt. Men nu är jag back on track igen!

Helgen spenderades i Göteborg, min födelsedagsprelle till Tompa. Vi bodde på hotell, umgicks med sis Emma, hängde på Universeum, åkte spårvagn med privat guide som berättade om di olika modellerna som finns på spårvagnar (spårvagnschaffisen Emma), åt übergod mat på restaurangen 2112, käkade quesadillas på Hard Rock café, åt räkor i Brunnsparken och drack bärs. En toppenhelg!


På Karlssons bar och garage hade de en öl som tillverkas i Götet. Asgod.
Självklart fanns det en sort som heter Glenn. Najs.

RSS 2.0