bra med att bo i hus

Dörren kan stå öppen hur mycket vi vill. När vi vill. Dygnet runt om det skulle kännas bra. Hund, katter och människor kan springa ut och in hur mycket de vill. Underbart!


En av Shivas favoritplatser

trasigt nät

Vårt internet har inte funkat på fyra dagar. Skitstörigt! Modemet bara brakade ihop helt plötsligt och vips! så var jag internethandikappad i fyra dagar. Men nu är det nya modemet här och allt är frid och fröjd igen. Blogginläggen kommer nu strömma in som vanligt igen, tur va??!! Eh..


Ut med det gamla, in med det nya

penséer

Har köpt årets första penséer! De är kalldrivna (vilket gör dem mer tåliga) på Rottneby handelsträdgård och ganska små, men de växer till sig snart antar jag. Rottneby handelsträdgård är supermysigt och han som äger det är väldigt trevlig och hjälpsam. Just nu håller han på att driva upp massor med växter inför sommaren, flera växthus var fulla med små, små plantor. Det blir lätt fler vändor dit framöver!


Några fick flytta in i en rostig hink jag hittat i skogen.

drivbänk

Utan att överdriva skulle jag vilja påstå att vårt köksfönster blivit en livs levande drivbänk. Inte nog med att chiliplantorna växer så det knakar, nu trängs de med squashplantor och i miniväxthuset har oreganoplantor sett sitt första ljus. Jag kunde väl aldrig tro att jag skulle ha så gröna fingrar!
Bildbevis

vårsöndag med trädgårdsbestyr

Ännu en dag i sann köksträdgårdsanda! Idag har jag o Tompa målat klart resten av planteringslådorna, byggt en lövkompost och krattat och fyllt på komposten. Jag har sått sallatsfrön (hatar att stava sallad med T, men det står så på fröpåsen så att...), satt gul och röd sättlök och planterat om några blommor. Vi har plockat fram utemöbler, planterat om squash som jag förodlat inomhus och förberett potatis så de ska förgro innan utplantering.

Nu grillas det hamburgare och jag dricker ett glas rött på verandan. Grillat för fjärde dagen i rad... Underbara vår!
köksträdgård

Idag har vi påbörjat arbetet med min köksträdgård. Helt underbart kul! Min familj har varit här och byggt, grävt, rensat, burit, handlat och planerat.


Vi har byggt odlingslådor av trä vi hade hemma = gratis + miljövänligt.
Målat med Falu rödfärg of course.Två lådor är 230 x 80 cm,
en är 160 x 80 cm och den tredje 120 x 80 cm.


Har sponsrat Plantagen med en hel del jord och gödsel..


Vi lade fiberduk på marken där köksträdgården ska vara och ställde på
lådorna. Vi lade i löv och gräs och fyllde upp med jord och gödsel. De
två största lådorna är på plats, påfyllda och redo att så i.


Vi har även hunnit med att gräva om och rensat den gamla sandlådan och gjort om den till potatis- och morotsland. Morotsfröna är på plats, vi använde oss av såband som var väldigt smidigt och gör att avståndet mellan plantorna blir jämnt.


Två rader med morötter, innan vi vattnade och täckte såbanden.
På andra sidan plankan ska det sättas potatis snart.Som pricken över i denna härliga dag har vi haft underbara vänner på besök. Vi har grillat och ätit finfin efterrätt, tjattrat som vanligt och haft det allmänt asbra! Imorgon fortsätter arbetet i trädgården... I'll keep you posted!

grillning

Årets första grillning är avklarad! Precis som vanligt rockar grillat fett och är det godaste som finns. Nu är det bara att fortsätta surfa på grillvågen - mumma!


Idag blev det fläskytterfilé, champinjoner, ugnsrostade rotfukter,
sallad och guds finaste gåva till människan - bea.

det som göms i snö...
.. kommer upp i tö

malta

Malta var fantastico! Vädret var underbart, ca 20-23 grader, människorna pratar engelska, fin miljö, billig öl, god mat... Vad mer kan en begära?

Malteserna som skjutsade oss till och från flygplatsen undrade varför vi valde att bo avsides (vi bodde allra längst upp på ön, typ på landet) och inte närmare de större städerna. De verkade inte fatta grejen med att åka på semester: slappa! Bussar gick väldigt ofta så det var inte ett problem att ta sig någonstans. Buss kostade mellan fem och tio kronor (!) och gick överallt på ön. De åkte med dörrarna öppna, och någon gång satte jag mig på andra sidan gången, jämte dörren. Höll hårt i Tompa i kurvorna, annars hade jag garanterat trillat ut. Lite annorlunda än hemma. Vi är med andra ord nöjda att vi bodde lite utanför stadslivet.

Om jag ska sammanfatta resan med fem ord blir det följande: Läsa. Öl. Mat. Poolhäng. Promenader.


På vår balle.


Landsbygd. Vi tog en promme in till "byn". Jag läste kartan fel och sa
att det var en och en halv kilometer. Det var sex... Efter det var jag
inte kartläsare mer.


Vi tog självklart många vätskepauser.
Sangria kändes helt rätt


Öppen dörr...


packat och klart

Nu har vi packat färdigt, tror jag.

Uppskattad packningstid: Ca fyra timmar varav fem minuter Tompa och resterande tid jag. Jag önskar att jag hade lika lätt för att packa. Själv har jag packat i och ur typ tre gånger.

Roligast att packa: Sommarkläder och solkräm. Har ingen aning om hur varmt det är på Malta nu, men om det är för kallt för sommarkläder får vi helt enkelt sitta på hotellrummet en vecka. Smorda med solkräm.

Tråkigast att packa: Mina pluggpapper till megatentan nästa fredag. Gamla papper med en miljon sjukdomar att läsa på om. Gulp.


Packning

passport

Här sitter jag med två pass, tillhörande ms. E och mr. P Ska internetcheckain (?) oss, vi åker nämligen till Malta på tisdag! Varken jag eller Tompa har tänkt på det speciellt mycket, vi har haft fullt upp ett tag men nu är det i övermorgon vi åker och det känns så skönt. Varma vindar, solsken.. Hotell, havsutsikt, gamla mysiga miljöer.. Vin, god mat.. Nästan helt ledig, vi håller trots allt på med C-uppsatsen och har en megatenta nästa fredag, men ändå.. Härligt värre!


Preppar inför resan

frukost

Åååh, så tråkigt att gå upp fem, gå ner i köket bara för att upptäcka att kylskåpet ekar tomt på frukost.. Undra hur länge jag står mig på en banan? Kanske tiominutersfärden in till sjukhuset? Well, nu ska jag pysa till jobbet. Trevlig lördag!

RSS 2.0