hundmat

Hur lär man en hund bordsskick? Såhär ser det liksom ut på vårt golv två gånger om dagen. Inte superfestligt direkt.


löningsfredag!

Nämen tjeeenare, wazzup? Själv gör jag som folk mest brukar göra en löningsfredag. Bränner pengar!!! Tyvärr inte på någon fancy inneklubb i hufvudstaden, utan på vår dumma, dumma räkningshög. Men jag funderar nu på om jag kan göra med mina räkningar så som stockholmsbrats sägs göra med champange när de får sina feta löner (eller kanske pappas lön...)? Det vill säga vaska*. Betala en räkning, slänga bort nästa, betala, slänga osv... Borde funka va? Jag menar, vaska är ju bara sååå inne!


Kaffe i förebyggande syfte. Mot huvudvärken som kommer explodera
upp när pengarna puffar iväg som små korvören.


* Fenomenet kallas för att "vaska champagne".
- Man beställer tydligen in två flaskor champagne som servitören kommer ut med. Man serveras den ena och ber sedan servitören hälla ut den andra i vasken, förklarar Bo Hemph.

höstljung

Idag fick det bli höst, jag har köpt ljung o planterat i fina, gamla hinkar. Den här rostiga med löst handtag hittade jag o Tompa bredvid en åker på vår promenadrunda. Övergiven o ensam. Nu bor den hos oss o fyller en fin funktion, vilket självklart gör att den känner mer livsglädje. Helt självklart att den gör!


Hittegods.


räkningar

Vi har fått så många räkningar den här månaden! Några räkningar vi inte visste att man ens har bara för att man bor i hus, några räkningar som kommer var tredje månad och behagade komma den här månaden (Jag vet, vi tar sällis o kommer alla på samma gång, sa en räkning. Ja, vad roligt! sa de andra räkningarna och skickade ut sig samtidigt) o även några räkningar vi har varje månad. Men, som vi alla vet gäller det att se saker från den ljusa sidan. Vi slipper ju fundera vad vi ska göra med våra pengar!


Bunt med räkningar. Wanna pay?

cykla

Idag har jag börjat på en ny praktikplats, där jag ska vara i fem veckor. Har planerat att hoja dit de dagar vädret tillåter.

När jag cyklade dit imorse tänkte jag "Fy attans rabarber vad dryyyyygt... Hatar att cykla... Ska aldrig mer cykla... AJ mina lår... AJ min rumpa... AJ min själ...".

När jag cyklade hem för en timme sen tänkte jag "Fy attans rabarber vad dryyyyygt... Hatar att cykla... Ska aldrig mer cykla... AJ mina lår... AJ min rumpa... AJ min själ..."

Om jag ska cykla imorgon? Självklart.


Partner in crime. Arvegods från Tompas unga år.

söndag? nä, lördag!

Två helger i rad har det känts som söndag när det är lördag. Det känns liksom som helgen redan hållt på så länge att det rimligtvis borde vara söndag. När man lever pensionärsliv sovs inte halva dagarna bort, en fjärdedel ägnas inte åt kebabintag o den resterande fjärdedelen av dagen spenderas icke med huvudet i toan. Lyx! Love it!


Ett exempel på en typisk pensionärsaktivitet jag gärna utövar - koka sylt!

kamratposten

De tidigare ägarna av huset har glömt adressändra KP åt deras dotter. Idag kom en ny som jag tjuvläste när jag åt middag. Började gapskratta när jag läste två insändare som stod på "hemlissidan", dit man skickar in hemlisar för att lätta sitt hjärta. Jag tror alla känner igen känslorna de båda glinen beskriver från när man själv var liten... Ja, ni får läsa o bedöma själva:


Skitsnackarn o pianomarodören med dåligt samvete

slagna hjältar

Regnet sänker verkligen tempot på vardagen lite, eller hur? Både katterna o Shiva har sovit sen vi kom in från prommen. Känns som en perfekt dag för föreläsning, en varm kopp te o lite nedvarvning. Glömma all stress o bara mysa inne. Skönt.


Sega missar


Trött vovve


Tyngsta himlen ever (taget genom fönstret, no way att jag går
ut nu. Inte ens för att ta ett kort till bloggen, då är det illa..)


Älskar att plugga på distans! Föreläsning via nätet, gratis te eller kaffe
o tid att dammsuga/diska/plocka i ordning på rasterna = lyx!

regnpromme

Jag tänkte att vi skulle lyckas undkomma regnet på vår promme. And so we did. I fem minuter! Sen har det regnat resten av promenadens 35 minuter. Ösregnat, hällregnat, rainat cats and dogs - you name it. Mina tankar under prommen bestod mest av "Bra, nu lättar det lite... Det kanske slutar regna strax då.. Oj, nej det lättade visst för att komma tillbaka med trippel kraft!". Shivas tankar såg ut att bestå av "Vilken jäkla skitmatte jag har. Hata regn.. Hata regn.. This is it.. Nu flyttar jag hemifrån snart.. Djurplågeri.. *arg blick på matte*"


Två stycken blötdjur


En sak jag upptäckte under prommen är att jag har hål i mina skor.

buggkurs

Ett, två, tre fyr åååå ett, två, tre fyr....

*dansa, dansa*

- Oj, nu tappade jag takten!

*börjar om, ååå ett, två, tre, fyr...*

- Förlåt! *någon kliver på någons tå*

*skratt, skratt*

*börjar om, ååå ett, två, tre, fyr...*

*dansar in i ett annat par*

*skratt, skratt, skratt*

- Åååå ett, två, tre, fyr...


Såhär håller vi alltså på en timme varje tisdagskväll. Mycket skratt, mycket svett och hittills varken blod eller tårar. Det är skitkul!

bananflugor

1) Borde inte säsongen för dessa odjur vara slut nu? Liksom den är för några andra sorters odjur såsom getingar, mygg o knott.

2) Hur kan bananflugor inte vara en utdöd art i mitt område? Jag tycker jag viftar o knastrar med vårt elektriska racket hela tiden.


Trogen följeslagare i köket.

lingonsylt

I eftermiddags kokade jag sylt av mina lingon o multitaskade samtidigt genom att göra en rabarberpaj som vi åt hos mamma o pappa, de bjöd på middag o jag stod för efterrätten. Tro't eller ej - det blev faktiskt lingonsylt o rabarberpaj istället för rabarbersylt o lingonpaj. Jag menar när det gäller mig skulle jag ju inte direkt bli förvånad om det hade blivit tvärtom :)


Lingonen på väg mot sitt öde


Fäääärdigt!

garderober

När vi packade ned alla våra kläder och flydde stan för att flytta ut på landet var det sommar. Well, nu är det inte sommar längre o jag försökte hitta lite vamare kläder imorse. Det gick icke för sig o jag hoppas vi får tummen ur o bygger en garderob i sovrummet snart. Tills dess ska jag nu omorganisera våra existerande garderober (vänligen se bild nedan) som jag flyttat från källaren till övervåningen.


Omorganisera i detta skede = hälla ut innehållet på golvet, riva
runt tills jag hittar det jag vill ha o sedan knöla tillbaka resten.

sällskap

Min gamla flaska har fått sällskap av en liten skylt med viktigt budskap.


Sällis i trappen

crazy cat

Vår katt Fisken (jo, det är sant, hon heter så) har vart missing sen i torsdags. Idag fick Tompa ett samtal från en hantverkare som var här torsdag eftermiddag. "Har ni en vit o grå katt med gröna ögon?", frågade han. Det visade sig att Fisken hoppat in i hans skåpbil i torsdags o suttit i kolsvart mörker i tre dagar. Nu är hon innanför hemmets trygga väggar igen, förvånansvärt pigg för att vara utan mat o vatten i tre dagar o lika skrikig som vanligt. Är det inte tröstäta beasås, så är det rymma hemifrån. Allt för att få lite uppmärksamhet.


Crazy Fisken.

recept?

Många säger att varma mackor med trattkantareller är så galet gott. Well, nu sitter jag här med trattisar o tänkte prova denna gudomliga maträtt. Men vart finns receptet?!?! Är det meningen att man bara ska improvisera, liksom bara steka svampen o slänga den på en macka, sen in i ugnen? Eller? Ost? Skinka? Tomatsås? Va? Va?

Jag är helt handfallen.

skogen

Idag har några timmar spenderats i skogen. Jag, Anna, Dexter o Shivis har plockat svamp, lingon o liiite blåbär. Idag har jag lärt mig hur en trattis ser ut! Tänk att jag inte vetat det innan, jag som är en true hemmafru o älskar allt som har med mat o bakning att göra. Skön träningsvärk i ryggen, lite träningsvärk i benen från mina tunga, älskade Graninge, diverse gött från naturen att rensa o en aptrött vovve är lycka!


Dexter o Shiva är nöjda efter en skön skogstur


Dagens fångst väntar på att rensas

tacosfirande

Idag har Tompa o hans BFF (Best Friend Forever, se bild nedan) kommit hem från fyra dagars jobb i hufvudstaden. Detta firas med tacos o rödvin (enligt Tompas önskemål) samt några avsnitt Vänner (enligt ekfans önskemål).


Les tacos minus les köttfärs unt les brödos. Tacos måste vara
väl vara den maträtt som varieras mest från familj till familj?


Tompas BFF, hans iPhone fyra.

skylt

Idag har jag med mina bara händer tillverkat en finfin skylt med trevligt ordspråk på till köket. Den hänger på en "fejkbjälke" Tompa byggt i taket, som ni får se mer av sen när vi piffat till den lite mer. Jag har sprungit på rasterna under våra föreläsningar o målat, stämplat bokstäver, sågat o här är resultatet. Voíla!Äntä sant så säg? (Bortse gärna från the missing taklist)

flaska

I förrgår köpte jag den här flaskan på Myrorna. Nu står den o förgyller vår fina trapp! Gamla flaskor är riktigt fina.


Gammal fin flarra

friluftsstudier

Jag tänkte prova på lite friluftsstudier. Nu när jag har en bricka känner jag mig liksom mycket friare än innan. Så, jag tar med mitt pick o pack ut på går'n för lite studier i det fria.

Pick o pack

idol 2010

Jag hade visst glömt bort hur jädrans bra Idol är! Mina förväntningar var inte så jättehöga, men när jag satt i soffan o gluttade på tv:n kände jag hur fredagsmyset bara spred sig i hela kroppen. Och det är inte ens fredag! Det måste väl vara ett bra betyg?!


Pure love, guys

källarröj - check!

Nu börjar jag känna mig nöjd med källaren faktiskt. Det som går för tillfället är uppackat, de flesta av mina skor står i skohyllan, lite crap är utrensat o det går att faktiskt gå till pannrummet o matkällaren utan att kryssa mellan o över diverse kartonger, tennisracket o färgburkar. Först tänkte jag att det inte blev så stor skillnad, men när jag jämför bilderna så... Jo, det blev det. Skönt!


Före: The Big Mess


Efter: A Bit Less Messy

bricka

Igår köpte jag en übersnygg bricka att bära frulle på. Nu behöver jag alltså inte använda en tallrik som bricka längre, det kallar jag vardagslyx!


Här ska ätas frulle framför tv:n på fint vis

The Big Mess

Idag har jag börjat röja upp The Big Mess i källaren. Vi har inte den mysigaste källaren men att få kartongerna uppackade på hyllor känns bra. Ordning o reda, det är grejer det! Jag blev så inne i uppackandet att jag glömde titta på Biggest loser Sverige, inte okej. Nu har jag i alla fall gett mig för idag o Operation Clean Up The Big Mess And Throw Crap On The Soptipp fortsätter imorgon.


The Big Mess


Ej relevant för inlägget men här är världens bästa vovvis.
På världens bästa gräsmatta. Bakom världens bästa hus.
En helt opartisk bedömning, såklart.

helgen

I helgen har jag jobbat, jobbat, käkat mumsig hamburgare o druckit två öl på O'learys, åkt hem tidigt från "utekvällen" som vilken pensionär som helst, haft sovmorgon, slappat framför naturprogram, stirrat mig mentalt fattig i MIO och IKEA kataloger, ätit middag hos mamma o pappa, stirrat lite mer i katalogerna o sovit. Allt i den ordningen jag skrivit. Nu är det måndag o nya, friska pluggtag som gäller!

frukost

Kan onekligen säga att det skulle kännas bättre o lite mer myspysigt att bära frukosten på en bricka än en tallrik.


Note to self: Köp bricka!

XL hundben

Idag köpte jag ett ben i storlek XL till Shiva. Som en muta när hon ska vara i hundgården (hon är en drama queen, och måste mutas). Hon blir överlycklig bara hon får nosa på det, så hon KAN ju inte bry sig om annat än det här benet när hon väl får det. Capish?

Vovvis orkar nästan inte bära benet själv. Fett!

RSS 2.0