pepparkaksbak

Igår efter jobbet bakade jag o Tompa pepparkakor o drack glögg (det var ju liksom FÖRSTA ADVENT! Om någon lyckats missa det). Tompa fick ta i med sina starka biceps för att kavla ut den kalla degen, men trots det verkade han inte tycka det var så manligt att baka peppisar med frugan. Så han åkte på Raised Fist konsert efteråt för att väga upp det feminina han pysslat med under eftermiddagen. Anyway, det blev en hel del gubbar, gummor, hjärtan, bockar o grisar så om vi inte är snälla till jul - då vet jag inte vad vi ska ta till!


With noll tillsatser.

pepparkaksdeg

Jag och MUM bakar pepparkaksdeg. Jag var lite orolig för konsistensen där ett tag, den var liksom grynig och MUM började bråka lite med den, lät det som. Det redde ut sig och konsistensen blev bra. Degen får vila i matkällaren tills jag kommer hem från jobbet imorgon eftermiddag, då ska här bakas peppisar o adventsfikas! Fiiiint.


adventsljus

Idag har jag tillverkat årets adventsljus. Det blev simpelt, allt jag tänkt använda var slut på Panduro (vissa saker levererades i februari - kändes liiite långt bort). Med en hetsig karl som hotade med att "Om du inte kommit till Jula klockan två åker jag hem utan dig" fann jag ingen annan utväg än att plocka på mig det jag hittade bland allt folk i affären. Se resultat nedan.

Det var galet svårt att få till bra kort (världens amatörfotograf jajjemen!) med hjärtan i zink, blänkade brickan som de står på, glasbord, darrande hand o mindre bra lyse i taket. Jag tror ni ser hur de ser ut i alla fall :)Ett två tre fyra


Imorgon får vi tända första!

inventering

Idag när jag kom hem från praktiken var tanken att jag skulle börja julpynta. Men! Det går inte att julpynta utan att ha städat och inventerat jullådan. Så under eftermiddagen har jag städat nedervåningen, och nu ska jag dricka rödvin och inventera jullådan. Med tanke på att vår låda är en sån här liten kaffebryggskartong går det nog oroväckande fort. Liksom, pyntet ska numer figurera i ett hus, inte en lägenhet med tre fönster.


Oroväckande liten jullåda

julpynt

På söndag är det första advent! Som det ska pyntas. Idag tjuvstartade jag lite och pyntade på toaletten.


Här var det pyntat

emmis

Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Det är ingen vanlig dag...

IDAG kommer min älskade syster hem! Min sämre hälft, min globetrotter, min bästa vän, min reservgarderob, min fina syster! Ingen kan tjafsa som vi och ingen kan skratta som oss. Det är ungefär ett år sedan vi sågs, ändå känns det som det var igår. Det är väl så det är med bra vänner. Det spelar ingen roll hur ofta man ses, när man väl träffas känns allt precis som vanligt (hoppas det är så nu då) (tänk om hon skulle förvandlats till en snorkig brud som bryter på engelska och inte känner igen sin familj) (usch o fyyy)

Mamma och pappa ska bjuda på vår nationalrätt tacoz ikväll för att fira denna exceptionella hemvändning! Min andra fina syster är på väg till Arlanda nu.. Sweet!


Iiiiiiiiiih!

bullar

Kolla, vilka goda bullar jag bakat med MUM46. Jag har även gjort havreflarn, kokostoppar och smörgåstårtefyllning. Love it!


Goooooda bullar.

ache from hell

Alltså, jag har drabbats av the headache and tandvärk from hell. Imorse var jag hos tandläkaren, lagade mitt dumma hål o blev totalpank. Jag fick två bedövningssprutor, kände inget under hela tiden och inte den minsta ilning spred sig genom min arma kropp - tack för det! Fram till hit var allt alltså frid och fröjd (pank är jag jämt ändå så pengarna sved inte så illa). Men i takt med att bedövningen släppte utvecklades världens huvudvärk och tandvärk. Crap. Nu har jag parkerat i soffan och tittar på Disney channel. Ett säkert kort i hårda tider.


en ny vän

Jag har fått min födelsedagsprelle tidigt av Tompa (han kunde inte hålla sig!). Den kan hjälpa mig knåda, riva, mixa, vispa eller bara stå och se snygg och röd ut. Vilken bra vän! Och vilken bra prelle!!! Tompa kan vara den bästa i världen på att köpa presenter.


Välkommen hem kompis

första snön

Katterna tar sina första steg i snö! De har ju varit innekatter i över tre år, tills i somras. Nu är det alltså första snön för dem och de har sprungit ut och in hela kvällen. De skakar o spritter med tassarna när de kommer in men nästa sekund ska de ut igen... Sötisar!


Spår på bron

plastmattans uttåg ur huset

I fredags natt satt vi o diskuterade hur vi ska göra med golvet i vårt blivande gästrum. Förmodligen finns det ett trägolv under plastmattan, kom vi fram till. Tompa tyckte vi skulle karva bort mattan i ett hörn för att se. När vi väl börjat blev det svårt att sluta så vi slet på!


Vi började lite försiktigt... [kl. 00:48]


Bröt lite till för att se vad som fanns under masoniten [kl. 01:02]


Trägolvet börjar kika fram. Shiva hade lagt sig o kom in några gånger för
att blänga surt på oss och undra vad fasen vi höll på med [kl. 01:18]Voíla! [kl. 02:03]


Spikar drog vi upp dagen efter när vi såg något i dagsljuset. Det blev några stycken!

Nu funderar vi på vad vi ska göra med golvet. Hur vi än gör kommer det bli grymt. Jag menar, ALLT är väl bättre än plastmatta?

soppa für alle

När karln är ur huset (vilket för övrigt suger otroligt hårt) passar jag på att äta saker som inte är så poppis hos herrn. Idag broccolisoppa (broccoli, potatis, morötter, lök, timjan). Rutiga kokboken är min bästa vän!


Mumma!

fredag

Vi ska äta asgött, sörpla rödvin o kolla på Vänner. Kan livet bli bättre?


Mumma


Friends fo' life

dagens shopping

Man kan ju nästan tro att jag är vegetarian när jag visar mina inköp. Om det inte vore för att en stor fläskfilé ligger o jäser bland alla gröna ting! Absolut inget fel att vara vego, men ekfan <3 kött = fetsant. Att fråga mig om jag gillar kött är i princip som att fråga Dolly Parton om hon sover på rygg.


Allt köpt på ICA Maxi

vykort

Vi fick för ett par dagar sedan vykort från underbara sis i fjärran land. Jag är inte alls avundsjuk på att hon har sommar, värme, solsken o har legat på denna playa med sand mellan tårna. Nä, inte det minsta... Eller, vänta lite nu.. Jag är så super-mega-stjärnstopp-avis att jag har tänkt på den här stranden hela dagen. Har himlen nånsin vart mer grå än den är idag?


Längtar till sommar...

mätta och belåtna

Mina fina bebisar har fått mat o jag blev bjuden på mat hos mamma o pappa. Alla är vi glada i magen. Nu njuter vi av ägghalvor med räkor o rom. Ja, jag o Shiva alltså. Allt jag tappar på golvet tillfaller visst henne..

Mitt i maten

Finaste missarna.


Finaste vovven.

jordens flyt

Det här inlägget skulle handla om hur galet dyra saccosäckar är. Jag har länge (nån vecka sådär) letat efter en partner till Tompas gamla saccosäck att ha i vårt tv-spelsrum. Att köpa en ny är crazy money o på Blocket har jag inte hittat någon i närheten. Anyway, jag skulle skriva om hur dyra de är o tänkte därför stjäla en bild till inlägget på Blocket. När jag söker så.. En saccosäck! Här i stan! 300 pix! Inlagd för 20 minuter sedan! Nu är den snart min. Yeey!


Min nya vän som jag ska adoptera imorgon.

RSS 2.0