da house

Imorgon smäller det! The big day - vi får (får o får, får köpa) huset! Underbara, fina huset.

Pappa undrade om vi packat något, och det har vi.. inte. Vi ska inte flytta förrän om en månad men det kan ju i o för sig vara bra att börja samla flyttlådor, rensa bort lite crap o helt enkelt ha läget under kontroll.

Läget under kontroll..? Nu kör karusellen igång!

fiskepremiär

Idag har vi vart på årets första fisketur.

Bra: Mys. Lovely väder.

Mindre bra: Fick inga firrar, inte ens ett endaste ynka litet napp (om vi inte räknar med en pinne o sjögräs). Min stackars guldspinnare fastnade o ligger för all evighet på botten helt ensam.

Sämst: Såg en ÄCKELorm o en ÄCKELblodigel. Äckligt!


Tompa på hugget

sommar på g


Man kan vara säker
att sommaren är på g när...

... träden plötsligt, när solens första varma strålar når dem, exploderar och blir gröna på fem minuter.

... grilldoft är ett lika naturligt inslag som glöggdoften vid jul eller komockslukten på en bondgård.

... bländande bleka ben visar sig i leggins modell kortare. Tyvärr förblir mina bländande bleka året runt, oavsett legginslängd eller leggins överhuvudtaget.

... folk klagar över det "förbannade regnet som aldrig slutar" men så snart kvicksilvret visar över 18 grader o solen lyser är det "så varmt så man avlider".

... uteserveringarna är så proppade med folk att man inte ens vågar sig på att försöka hitta en liten stol att sitta o fika på av rädsla att bli utan, förbli stående o sippa på latten samtidigt som man såklart verkar oberörd av situationen.

... det vi pratar om mest på jobbet är huruvida det ska bli sol i helgen. Om så är fallet hoppar några svordomar ur munnen på de som ska jobba o en skvätt jubel ur munnen på de som är lediga.Förra sommaren var vi crazy o hoppade fallskärm.

gotta love weekends

Är det möjligt att göra nåt annat än att älska helger? Nope!

I fredags hade vi ölpremiär i parken (ok, det blåste o var småkyligt, but still - premiär!), grillade o hade en drös med fina människor här hemma som lyssnade på musik o spelade NHL.

Igår var vi på loppis hela förmiddagen, en gårdsloppis i stan där folk öppnade sina innergårdar o sålde allt från motorcyklar till krocketspel o Kalle Anka-pockets. Det känns så roligt att köpa saker nu när vi ska inreda ett hus - en helt annan sak än att inreda en lägenhet känns det som! Dagen fortsatte med ett mysigt sjukhusbesök o efter det blev det smörgåstårta (igen! Detta måste vara den bästa smörgåstårteveckan ever) o alldeles för många Ballerina kladdkaka hos födelsedagsbarnet Karlsson. Vi avrundade dagen med tacos o lite Friends - couldn't be better.

Idag har vi hittills gått morgonpromme o käkat en låååång frulle med bacon, ägg o kaffe... Freakin' lovely.


En given helgingrediens.

smörgåstårta

Svärisfar fyller år idag så vi har precis vart o mumsat smörgåstårta. Alltså, seriöst.... Finns det något bättre att få på ett kalas än smörgåstårta? Nope. Ett kalas utan smörgåstårta är som en fredag utan fredagsmys eller en hel vecka utan Friends. Det funkar helt enkelt inte.

RSS 2.0