geografiprobs

I fredags var jag hos frissan. Vi pratade om hennes distansförhållande.

Jag: Vart bor din kille då?
Frissan: I Arboga.
Jag (tänker): Ahaa, där utanför Göteborg..
Frissan: Det ligger ungefär mellan Örebro o Västerås.

Dags att köra en update på geografin kanske?

the os-mössa is mine

Idag har jag tvingat mamma att göra den här. Jag har kollat på. En härlig dag med andra ord.


En OS-mössa! Hell yeeaaaaah.

att äta på stekhus
Vi ska gå ut o äta. Jag hittade menyn på nätet o sitter nu o knåpar ihop min rätt, jag gillar verkligen när man får välja köttbit, tillbehör o sås (bea of course, varför har de ens andra på menyn?) var för sig. Som på ett riktigt stekhus! Och med riktigt menar jag såklart ett i staterna.

Skrev jag att det är på lördag vi ska käka på stekhuset? Det är ju några dagar kvar, men det gäller ju att planera i tid så man inte sitter där med flera tillbehör att välja på o en fet beslutsångest. Tänk, då sitter man där med skägget i brevlådan o vet inte om man vill ha Idahopotatis eller pommes frites. Då kan vi snacka i-landsproblem, hörrni! Mmmmhmm!

bojkotta jante!

Från och med nu ska jag dissa Jante totalt. Fan ta Jante! Här kommer en lista på reglerna i Jantelagen från Wikipedia (bästa referensen i världen, I know).

  1. Du skall inte tro att du är något.
  2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  7. Du skall inte tro att du duger till något.
  8. Du skall inte skratta åt oss.
  9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.


Näää, Jante. From now on får du hålla din käft stängd!

en perfekt fredag

Men hörrni. Såhär borde alla fredagar se ut. Sovmorgon. En Linis på morgonkaffe. En sväng till Emmis på lunchkaffe. Trevlig promme med vovven (som skötte sig vid hundmöte - JAAA!!). OS-hockey o nån öl med goa vänner. Chill!

Ok. Den här bilden vill jag inte ens lägga upp, men man lär ju pimpa inlägget lite.Finn en miljon fel:
- Vi är i ett tveksamt tillstånd. Obviously. Några tequila för mycket?
- Det ser ut som jag har slirre. Som är gjord av läder.
- Linas ögon är så rödsprängda att de ser ut att ploppa out vilken sekund som helst.
- Det är händer överallt på bilden. Vems? Varför?
- Jag är så jävla Spöket Laban-blek att det täcker resten av felen jag skulle skriva.

Note to self: Använd BUS från och med nu. Skit i ränder och orange fingrar, det här funkar inte!!!

rättspsykiatri

Nu är ju som sagt praktiken slut. Har fått inblick i vår ofta hårt kritiserade rättspsykiatri, en bra inblick och en positiv inställning. Det är konstigt att folk som aldrig vart inne i den här snurran uttalar sig om den. Det är konstigt att tidningar granskar, skriver och kritiserar utan att ens tänka tanken på att prata med personal, utan prata med EN patient. Som med allting har folk olika inställning till att både ta emot och ge vård - vissa vill ha vård o tar emot den med glädje o vissa vill absolut inte ha vård eftersom de inte anser sig sjuka. Vissa ger bra vård o respekterar patienterna, vissa bryr sig inte alls om omvårdnaden utan tycker bara att alla patienter är ett pain in the ass. Skulle kunna mala på hur länge som helst men jag slutar där... Haha.

Jag vill ge guld o massa beröm till de flesta i personalen på min avdelning. Jag vill ge så mycket goda tankar o hopp inför framtiden som möjligt till alla patienter.

En sak som jag lärt mig är att man ska vara så glad att ha någon hemma som gör en glad, något att göra på dagarna, att man har vänner, familj och ens ett hem att komma till överhuvudtaget. Många av de patienter jag träffat har inget av det. Så ta vara på det du har, ryck dig i kragen o sluta gnäll föööfan!


Den här låten kommer alltid påminna mig om den här praktiken.

 


freakin' lovely

Could it BE any better weather?
Idag är första dagen på länge som solen värmer. Så underbart!


Shiva har inte rakat sig på ett tag, så skägget frös.

inspiration

Det här med att jobba heltid är visst en ganska stor omställning. I alla fall om man jämför med att plugga några timmar när man känner för det (jag har bra disciplin så jag känner för att plugga ganska ofta) eller kika på föreläsningar samtidigt som man glor på nåt kasst tv-program o sörplar några koppar kaffe.

På praktiken går det skitbra, det är när jag kommer hem det krisar. Jag är så trött av allt att jag segar ihop i soffan och är i någon sorts halvkoma tills jag är tillbaka på praktiken igen dagen efter.

Men vad är det som är så kul med praktiken då? Listan kan göras lång... Rolig personal, intressanta diagnoser och sjukdomar, medicindelning, mycket kaffe o gapiga, gestikulerande, vandrande, isolerade, uppskattande, irriterade, irriterande, asroliga, kriminella, multipersonliga, beroende, kortspelande, mysiga, trevliga, frågvisa o helt underbara patienter. Bara för att nämna några av sidorna hos dem. Människor som blivit inspärrade, stämplade o ändå har framtidsmål, drömmar o hopp. Mod att våga prata om sin situation, saker de gjort fel o sin ångest. Det gäller såklart inte alla på avdelningen. Men de som är starka o klarar av detta trots alla motgångar de haft inspirerar o fascinerar mig. Vilka starka, motiverade människor. Vilken utveckling som skett om man blickar bakåt i hur deras liv sett ut förut. Det är så grymt!

Två andra saker som är roliga är att jag får ha en egen tagg med kod o en egen nyckelknippa som man behöver eftersom alla dörrar överallt är låsta. Jag gillar att ha en tagg o känna mig lite viktig sådär. Lite VIP. Yeah.Ballt.

RSS 2.0